Economie

​AEROPORTUL CHIȘINĂU A PRELUNGIT LICITAȚIA PENTRU ÎNCHIRIEREA SPAȚIILOR CU TREI SĂPTĂMÂNI

26 martie, 2024

Aeroportul Chișinău a prelungit licitația pentru închirierea spațiilor neutilizate destinate Travel Retail & Food and Beverages cu încă trei săptămâni. Conform informațiilor furnizate de organizatorul licitației pe rețelele de socializare citate de INFOTAG.

Decizia a fost motivată de faptul că la termenul stabilit, pe 25 martie la ora 17:00, a fost depusă o singură ofertă din partea companiei Lagardere Travel Retail. În acest context, solicitări suplimentare de clarificări privind licitația au fost făcute de Best Value, DFM, Avolta AG, Viorica Cosmetics, Moonglow, Adani Group și Aero Food.

Astfel, a fost stabilit un nou calendar pentru desfășurarea licitației deschise: 26 martie - 15 aprilie - termenul limită pentru depunerea ofertelor; 15-16 aprilie - evaluarea dosarelor; 17 aprilie la ora 11:00 - licitația propriu-zisă și anunțarea câștigătorului. În cazul în care, și după această perioadă, va fi depusă o singură ofertă, organizatorul licitației va considera că aceasta poate fi considerată încheiată conform legislației.

După cum a relatat anterior INFOTAG, în ianuarie 2024, Aeroportul Chișinău a anunțat prima licitație pentru închirierea spațiilor comerciale. După aceea, unii politicieni din opoziție și experți au declarat că licitația la aeroport este o schemă de alienare ilegală a activelor de stat profitabile și condițiile licitației au fost concepute astfel încât să poată fi câștigată doar de o singură companie - Lagardere Travel Retail. În afară de aceasta, a fost depusă o ofertă de către LeBridge.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat că, la încheierea termenului pentru prezentarea ofertelor la prima licitație, au fost primite doar două oferte - în opinia sa, acestea nu sunt suficiente. El a declarat că „procesul a fost sabotat”, inclusiv din interior. Prin urmare, licitația a fost anulată și la începutul lunii martie a fost anunțată una nouă.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2024.03.26 13:40 Fima
    Vse idet po planu, cac i bilo zadumano!
  2. 2024.03.26 13:43 Mihai
    Dl Spinu foarte bine stie, ce face s de ce anume asa face.
  3. 2024.03.26 13:48 Grigore
    Dl Sor a perdut tot in Moldova!
  4. 2024.03.26 13:50 Galina
    Imi place cum pozitioneaza dl Spinu, el are bune sanse pentru postura prim-mistru Moldovei...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.