Economie

MINISTERUL AGRICULTURII VA DISCUTA SITUAȚIA DIFICILĂ CU PRODUCĂTORII ȘI PROCESATORII DE SEMINȚE DE FLOAREA-SOARELUI

27 martie, 2024

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va discuta situația producției de ulei de floarea-soarelui. Conform informațiilor transmise de serviciul de presă al ministerului pentru INFOTAG, ministrul Vladimir Bolea va avea luni o întâlnire cu producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui.

Decizia de a discuta problema apărută a fost luată după ce cel mai mare producător de ulei, compania „Floarea Soarelui”, a închis ambele fabrici. Producătorii au declarat că nu au materie primă, deoarece fermierii nu doresc să vândă semințe la prețul de piață actual, iar importul de floarea-soarelui este strict licențiat. În ajun, guvernul a prelungit decizia privind licențierea cu încă trei luni.

„Astăzi, rezervele de semințe de floarea-soarelui din Moldova sunt de aproximativ 350 de mii de tone, așa că orice declarații despre lipsa rezervelor sunt speculații. În același timp, politica de prețuri trebuie să fie obiectivă, echitabilă și responsabilă față de consumatorul final”, a scris ministrul Bolea pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că „renunțând la declarațiile politice și bazându-se exclusiv pe componenta economică”, ministerul va asigura o platformă pentru dialogul între producătorii și procesatorii de semințe.
„Fiecare parte va prezenta cifre reale, astfel încât să putem lua și să găsim soluții viabile până la noua recoltă de floarea-soarelui”, a remarcat Bolea.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.