Economie

PREȘEDINTA BERD SALUTĂ CONSOLIDAREA LEGĂTURILOR ECONOMICE ȘI FINANCIARE DINTRE MOLDOVA ȘI ROMÂNIA

27 martie, 2024

Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Odile Rena-Basso, salută consolidarea legăturilor economice și financiare dintre Moldova și România. Potrivit INFOTAG, bacherul a făcut aceste declarații la deschiderea celui de-al doilea forum moldo-român Capital Bridges.

Potrivit Odile Rena-Basso, războiul din Ucraina care a început acum doi ani a adus „dificultăți imense” Moldovei.

„Dar, acum, în pofida faptului că războiul continuă, situația s-a schimbat. Companiile și antreprenorii moldoveni s-au descurcat într-un mediu dificil creat de conflict și acum Moldova este un candidat la aderarea în UE. Sectorul bancar s-a descurcat, de asemenea, cu presiunea ultimilor doi ani. Ca cel mai mare investitor instituțional, noi sprijinim sectorul bancar și privat al Moldovei. Un exemplu este MAIB, cea mai mare bancă din Moldova și un partener stabil al BERD, care se pregătește să fie listată la Bursa de Valori București. Acest lucru ar trebui să fie un exemplu pentru toate companiile moldovenești care doresc să aibă acces la piețele de capital pentru a asigura creșterea”, - a spus Odile Rena-Basso.

Președinta BERD consideră că evenimentul de astăzi arată „o strânsă cooperare economică și integrarea piețelor de capital ale Moldovei și României”.

„Această integrare va permite companiilor moldovenești cu un potențial ridicat să aibă acces la Bursa de Valori București, să se conecteze la surse pentru o creștere financiară și un succes semnificativ... BERD este strâns implicată în reformele din sectorul bancar moldovenesc începând cu anul 2014” și continuă să lucreze cu autoritățile moldovenești pentru a aduce infrastructura financiară a Moldovei mai aproape de UE, „România și Bursa de Valori București sunt parteneri naturali în acest sens. În parcursul Moldovei către Europa, BERD va fi alături de ea, oferindu-i sprijin”, - a concluzionat președinta băncii.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.