Economie

LICITAȚIA PENTRU ÎNCHIRIEREA SPAȚIILOR COMERCIALE ÎN AEROPORT A FOST DECLARATĂ NULĂ

17 aprilie, 2024

Comisia de licitație pentru închirierea spațiilor comerciale din aeroportul din Chișinău a declarat licitația încheiată pe 16 aprilie nulă. După cum transmite INFOTAG, comisia a concluzionat că compania Lagardere Travel Retail (Franța) - singurul participant la licitație – „nu a furnizat toate documentele justificative pentru a avansa în etapa finală a concursului”.

Spațiile din aeroport, pe care statul intenționează să le închirieze pentru a doua oară, sunt destinate furnizării de servicii de către investitorul - compania Travel Retail & Food and Beverages.

Comisia de licitație a anunțat că licitația va fi reluată, iar în cel mai scurt timp va fi furnizată informație suplimentară și un calendar pentru desfășurarea licitației pentru a treia oară.

„În cadrul noii licitații, vom analiza cum putem îmbunătăți procesul pentru a atrage mai multe companii internaționale de renume, care doresc să participe la licitație, investind în aeroportul Chișinău”, se menționează în comunicatul de presă.

În cadrul primei licitații, pe lângă compania franceză Lagardere Travel Retail, a participat și compania LeBridge, care activează în Moldova. În cea de-a doua licitație, aceasta a refuzat să participe.

În timpul celor trei licitații, în spațiul public al Moldovei au circulat opinii conform cărora condițiile tehnice ale acesteia sunt stabilite pentru un singur participant - compania Lagardere Travel Retail, ceea ce ridică anumite întrebări despre transparența licitației. În legătură cu aceasta, Consiliul Concurenței a solicitat prezentarea unor argumente solide care să confirme condițiile impuse participanților la licitație. Ulterior, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a cerut anularea licitației, considerând neadecvată închirierea activelor care aduc profit statului. Cu o cerere similară, la CNA a apelat Partidul „Mișcarea Alternativa Națională” (MAN), indicând „frauda în desfășurarea licitației din aeroport”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.17 15:21 Ana
    Acum eu bine intaleg pe dl Spinu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.