Economie

DELEGAȚIA BĂNCII NAȚIONALE DISCUTĂ ÎN WASHINGTON DEZVOLTAREA PIEȚEI DE CAPITAL ȘI A INTERMEDIERII FINANCIARE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

18 aprilie, 2024

Delegația Băncii Naționale a Moldovei (BNM), condusă de guvernatoarea acesteia, Anca Dragu, în cadrul întâlnirii de primăvară a FMI și Băncii Mondiale de la Washington, discută noile oportunități de dezvoltare a pieței de capital și a cooperării pentru Moldova. Conform serviciului de presă al BNM, toți participanții la întâlnirile conduse de delegația moldovenească subliniază ”angajamentul Moldovei pentru modernizarea economiei sale și asigurarea stabilității financiare”.

În cadrul discuțiilor, se remarcă că dezvoltarea pieței de capital din Moldova va oferi companiilor alternative de finanțare, precum și noi oportunități de investiții.

Miercuri, delegația BNM s-a întâlnit cu vice-directorul Departamentului operațiunilor monetare și de piață de capital al FMI, Marina Moretti, și cu vice-directorul general al Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare (DG ECFIN) al Comisiei Europene, Elena Flores, precum și cu reprezentanții principalelor companii internaționale.

Participanții la întâlnire au discutat „colaborarea tehnică dintre BNM și FMI, precum și asistența în viitoarele programe de sprijin financiar pentru Republica Moldova”.

„Cu reprezentanții Departamentului pieței valutare și a piețelor de capital al FMI, s-a pus accentul pe colaborarea tehnică între BNM și FMI și asistența pentru anii următori, inclusiv posibilele beneficii ale Programului de evaluare a sectorului financiar (FSAP) al FMI și Băncii Mondiale în 2026”, se menționează în comunicatul BNM.

Importanța cooperării regionale între băncile centrale și perspectivele macroeconomice ale regiunii au fost discutate de guvernatoarea Anca Dragu în întâlnirea cu președintele Băncii Naționale a Ucrainei, Andrii Pyshnyi.

„Dezbaterile desfășurate la Washington subliniază angajamentul Moldovei pentru modernizarea economiei sale și asigurarea stabilității financiare și a prosperității cetățenilor moldoveni”, a declarat Anca Dragu.

Serviciul de presă al BNM subliniază faptul că întâlnirile de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale reprezintă o oportunitate unică pentru schimbul de experiență și opinii între participanții din diferite țări în domeniul dezvoltării economice și al stabilității financiare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.18 15:23 Grigore
    Speram ca dna Dragu se face ceva buna pentru Moldova si moldoveni!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.