Finanţe

​GUVERNUL VA CREA UN GRUP DE LUCRU PENTRU REDUCEREA FENOMENULUI SALARIILOR ÎN PLIC

16 decembrie, 2016

Problema salariilor în plic fără achitarea impozitelor a constituit un subiect de discuţii în cadrul unei şedinţe de lucru, convocată în ajun de prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Guvernului, participanţii la şedinţă au discutat măsurile ce urmează a fi întreprinse de către stat pentru a diminua fenomenul salariilor în plic.

În urma unei analize detaliate a situaţiei actuale la acest capitol, s-a decis crearea unui grup de lucru, care va efectua o analiză a costurilor şi beneficiilor soluţiilor propuse şi, ulterior, va elabora un Plan de acţiuni prioritare pentru reducerea fenomenului salariilor în plic, inclusiv prin motivarea angajaţilor şi ai angajatorilor de a declara oficial veniturile.

Sindicaliştii au atras atenţia la această problemă de numeroase ori, cerând autorităţilor să întreprindă măsuri de urgenţă, deoarece în aceste condiţii bugetul este delapidat, iar muncitorii rămân fără asistenţă socială şi pensii decente.

De asemenea, la şedinţă a fost analizată o primă formă a conceptului de sprijin pentru tinerele familii care doresc să-și procure o locuință cu ajutorul unui credit. Potrivit acestuia, statul urmează să garanteze o parte din creditul ipotecar acordat în acest scop. Asemenea modele de asigurare cu spaţiu locativ a familiilor tinere sunt deja aplicate cu succes în mai multe ţări europene, inclusiv în ţara vecină România

Participanţii la şedinţă au decis să continue consultările cu reprezentanţii Băncii Naţionale a Moldovei şi ai băncilor comerciale pentru a analiza sustenabilitatea acestui proiect şi a stabili cele mai bune criterii de identificare a beneficiarilor acestui program. Conceptul urmează să fie definitivat şi prezentat Guvernului spre aprobare.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.12.16 16:53 Simionel
    Asta era, este acum si o sa fie in viitor in Moldova.
  2. 2016.12.19 09:09 Antonina
    Lupta nu va da nimic... Trebue sa fie INTERES!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.