Finanţe

ALŢI 53 DE ANTREPRENORI AU BENEFICIAT DE FINANŢARE ÎN CADRUL PROGRAMULUI PARE 1+1

28 februarie, 2020

Primii 53 de beneficiari din acest an ai Programului de atragere a remitenţelor în economie "PARE 1+1" au semnat joi contractele de finanţare.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, antreprenorii vor beneficia în total de 12,93 mil. lei pentru realizarea proiectelor. Potrivit estimărilor, vor fi create şi menţinute 180 noi locuri de muncă, dintre care 58 locuri de muncă pentru femei şi 78 pentru tineri. Domeniile în care antreprenorii vor investi sunt: agricultură, prestări servicii şi industria prelucrătoare.

La rândul lor, beneficiarii investesc remitenţele provenite din Italia, Rusia, Marea Britanie, Germania, Irlanda, Israel, România, Olanda, Portugalia, SUA, Canada, Franţa, Spania, Turcia, Danemarca şi Ucraina.

Potrivit secretarului de stat al ministerului, Iuliana Drăgălin, "succesul Programului "PARE 1+1" se datorează interesului sporit al cetăţenilor dornici să dezvolte o afacere acasă, acest fapt contribuind direct la dezvoltarea economică şi socială a ţării, crearea noilor locurilor de muncă, dar şi diminuarea fenomenului migraţionist".

Pentru implementarea Programului "PARE 1+1", în anul 2020 sunt planificate 40 mil. lei din bugetul de stat şi adiţional 20 mil. lei din contul Programului "Suport pentru întreprinderile mici şi mijlocii din zonele rurale", finanţat de UE.

Pe parcursul derulării Programului s-au înregistrat 2910 persoane şi au fost instruiţi 2410 beneficiari. Prin intermediul Programului "PARE 1+1", a fost facilitat accesul la finanţare nerambursabilă pentru 1623 de întreprinderi.

După cum a informat anterior INFOTAG, Programul "PARE 1+1" a fost lansat în anul 2010 şi are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale moldovenilor aflaţi la muncă peste hotare în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova. Programul este finanţat din bugetul de stat şi suplinit din fondurile Uniunii Europene şi a fost extins până în 2021. Acesta are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale migranţilor moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Fiecare antreprenor începător poate beneficia de un grant de până la 250 mii lei. Iniţial, Guvernul a promis că fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu în forma de grant.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.