Finanţe

ARVID TURKNER A DEVENIT NOUL DIRECTOR AL BERD PENTRU UCRAINA ȘI MOLDOVA

25 aprilie, 2024

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) l-a numit pe Arvid Turkner în funcția de director executiv pentru Ucraina și Moldova. Conform informațiilor furnizate de serviciul de presă al BERD către agenția INFOTAG, Ucraina este o direcție prioritară de investiții pentru bancă.

„Începând cu invazia rusă din 2022, BERD a investit peste 4,1 miliarde de euro. Investițiile viitoare în timp de război și în reconstrucție vor fi susținute de creșterea capitalului plătit cu 4 miliarde de euro, convenită cu BERD și acționarii la sfârșitul anului 2023”, se menționează în comunicat.

Türkner îl va înlocui pe Matteo Patrone, care, după cinci ani de activitate în această funcție, devine vicepreședinte al BERD.

Domnul Türkner, care a fost până acum director executiv al BERD, își va începe activitatea în noua funcție la 1 mai 2024.

„Turkner va conduce dezvoltarea programului BERD pentru Ucraina, care se concentrează pe cinci teme de investiții în timp de război: sprijinirea securității energetice, infrastructura vitală, securitatea alimentară, comerțul și sectorul privat, precum și dialogul politic care ajută Ucraina și Moldova să avanseze către aderarea la UE”, se afirmă în comunicatul citat.

Nota INFOTAG: Arvid Turkner, cetățean german, a venit la BERD în ianuarie 2009 din Banca de Dezvoltare Germană DEG în calitate de bancher senior în grupul de instituții financiare la Moscova. În octombrie 2013, a fost promovat la funcția de director pentru dezvoltare regională și adjunct al directorului biroului din Moscova, iar în aprilie 2015 a devenit șeful BERD în Rusia.

După mutarea la Londra la începutul anului 2017 în calitate de director pentru datorii corporative, în noiembrie același an a fost numit în funcția sa actuală de director executiv pentru Turcia. În această poziție, Arvid a gestionat cu succes răspunsul de criză al băncii la devalorizarea lirei în 2018. Sub conducerea sa, afacerile BERD în Turcia au continuat să crească. Portofoliul este evaluat în prezent la 7,5 miliarde de euro, cu 246 de proiecte active și active operaționale de 5,8 miliarde de euro.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.