Știri externe

VALOAREA REZERVEI DE AUR A RUSIEI ESTE PESTE CEA ÎN DOLARI PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIE

13 января, 2021

Reducerea expunerii față de activele americane a făcut ca valoarea rezervei de aur a Rusiei să fie peste cea de dolari pentru prima dată în istorie, relatează Bloomberg.

Aurul reprezenta 23% din rezervele băncii centrale de la Moscova la sfârșitul lunii iunie 2020, potrivit unui raport publicat de către aceasta, iar procentul rezervelor de dolari au scăzut la 22% comparativ cu 40% în 2018.

Aurul a depășit dolarul ca procent în rezervele Rusiei pentru prima dată de când au început să fie ținute astfel de înregistrări, tranziția făcând parte dintr-o strategie prezentată de președintele Vladimir Putin de a diminua dependența economiei ruse de dolari și reduce vulnerabilitatea sa în fața sancțiunilor pe fondul deteriorării relațiilor cu Washingtonul.

Aurul este a doua cea mai mare componentă a rezervelor băncii centrale de la Moscova, după euro. Aproximativ 12% din rezerve sunt constituite din yuani chinezești.

Rusia și-a majorat rezervele internaționale în ultimii ani, cheltuind peste 40 de miliarde de dolari pentru achiziționarea de aur în ultimii 5 ani, devenind cel mai mare cumpărător din lume.

Комментарии [ 2 ] Прокомментировать:

  1. 2021.01.13 19:03 Nichita
    Poate aur este cea mai buna rezerva pentru ori ce tara?
  2. 2021.01.13 19:06 Vera
    Poate rezervarea a ramas deja in trecutul?

Добавление комментария

  • имя
  • email
  • сообщение
Спасибо!
Ваш комментарий был принят. Он появится на сайте после того, как редактор его одобрит.