Știri externe

O NOUA CRIZA POLITICA IN ITALIA. PREMIERUL GIUSEPPE CONTE A RAMAS FARA MAJORITTATE PARLAMENTARA, IAR TREI MINISTRII AU DEMISIONAT

14 января, 2021

Ministrii care au demisionat sunt Teresa Bellanova, ministrul agriculturii; Elena Bonetti, ministrul familiei; si Ivan Scalfarotto, ministrul adjunct al afacerilor externe, relateaza Financial Times.

"Va exista un motiv daca Italia este tara care are cel mai mare numar de decese si o prabusire a PIB-ului", a spus Renzi, acuzand guvernul de gestionarea pandemiei pentru demisii.

La inceputul zilei, Conte s-a intalnit cu presedintele italian Sergio Mattarella si a spus ca o criza guvernamentala va fi pedepsita de alegatori.

Conte: "Cred ca tara nu va intelege o criza intr-un moment in care exista atat de multe provocari".

Viitorul politic din Italia

Este posibil ca Giuseppe Conte sa fie nevoit acum sa ceara permisiunea lui Sergio Mattarella pentru a incerca sa formeze o noua majoritate fara parlamentari din partidul lui Matteo Renzi. Pentru a face acest lucru, va trebui sa castige membrii altor mici partide sau, eventual, membrii din pratidul Forza Italia a-l fostului prim-ministru Silvio Berlusconi.

Daca Conte nu este capabil sa adune o noua majoritate, este posibil ca Mattarella sa deschida calea pentru a se forma un nou guvern fara el. Alegerile anticipate, pe care doar presedintele italian are puterea de a le convoca, sunt putin probabile sa aiba loc in timpul pandemiei sau inainte ca toate celelalte optiuni din parlament sa fie epuizate.

Renzi a fost parte integranta in impingerea partidului democratic de centru-stanga (PD) in coalitie cu Miscarea Cinci Stele in 2019, permitandu-i lui Conte sa continue ca prim-ministru dupa prabusirea coalitiei anterioare.

Renzi a parasit PD pentru a forma Italia Viva si de atunci a devenit un critic acerb al primului ministru, sustinand ca planurile sale de a cheltui aproximativ 180 de miliarde de euro din fondul de recuperare post-pandemica al UE sunt inadecvate.

Domnul Conte, care a fost un profesor obscur de drept inainte de a fi ales sa conduca coalitia de guvernare anterioara a Italiei intre Five Star si Liga lui Matteo Salvini in 2018, nu are un partid politic propriu. Drept urmare, ar putea

Unii parlamentari ai coalitiei l-au criticat pe Renzi pentru ca a orchestrat o criza guvernamentala in timpul unei pandemii. "O grava eroare facuta de cativa pe care o vom plati toti", a declarat despre aceasta miscare Andrea Orlando, lider adjunct al partidului democratic.

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/o-noua-criza-politica-in-italia-premierul-giuseppe-conte-a-ramas-fara-majorittate-parlamentara-iar-trei-ministrii-au-demisionat-19865883

Комментарии [ 2 ] Прокомментировать:

  1. 2021.01.15 13:17 Rita
    Im ne privicati, glavnoe cito italianti horoso jivut!
  2. 2021.01.15 16:35 Nicolae
    Putin cetatanii din Italia reactioneaza la asa ceva in tara lor.

Добавление комментария

  • имя
  • email
  • сообщение
Спасибо!
Ваш комментарий был принят. Он появится на сайте после того, как редактор его одобрит.