Incidente

PE REȚEAUA SOCIALĂ RUSEASCĂ „VKONTAKTE” A APĂRUT O GRUPARE DE ACCOUNTURI FAKE CARE LUCREAZĂ CONTRA INTEGRĂRII EUROPENE A ȚĂRII

12 aprilie, 2024

Pe rețeaua de socializare rusă „Vkontakte” a apărut o frupare de accounturi fake care lucrează împotriva integrării europene a țării. Conform INFOTAG, despre acest lucru a informat vineri publicația „Agentul” cu referire la proiectul „Botnadsor”, care se ocupă cu dezvăluirea unor astfel de scheme propagandistice.

Potrivit cercetării, în prezent în grupare există cel puțin 24 de conturi care sunt îndreptate împotriva Moldovei. Primele dintre acestea au început să funcționeze acum un an, dar la sfârșitul lunii martie s-au activat, iar la ele s-au adăugat noi conturi.

„Timp de activitatea lor, de pe aceste accounturi au fost lansate aproximativ 700 de comentarii în grupurile legate de Moldova. În același timp, 10% din postări au fost publicate pe 10 aprilie”, menționează publicația.

De pe accounturi se critică președintea țării, Maia Sandu, și partidul de guvernare „Acțiune și Solidaritate” (PAS), și se scriu postări împotriva integrării europene și a referendumului planificat în acest sens. Ele prezintă, de asemenea, România ca pe o țară care plănuiește „îrobirea Moldovei”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.15 12:44 Gheorghita
    De ce ei fac anume asa inpotriva noi?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.