Interviu

FABRIKA, O NOUĂ ECHIPĂ, O NOUĂ ABORDARE, O NOUĂ PROVOCARE

20 ianuarie, 2014

Publika TV începe acest an cu o nouă surpriză. Principalul talk show al zilei, Fabrika, va fi realizat de Rita Ursalovschi, iar cunoscutul jurnalist din România, Cristian Tabără va fi invitatul special al emisiunii. De ce s-a optat pentru această formulă?


Rita:
“Fabrika” va fi inedită graţie acestei combinaţii, care vine să aducă dinamică şi să ofere greutate emisiunii. Nu se va vorbi pe ocolite, se vor pune întrebări incomode şi se vor face analize pertinente.

Cristian Tabără: Dorim o combinaţie dinamică şi obiectivă de interviu incisiv şi de jurnalism de opinie, care să extragă maximum de informaţie şi de concluzii din subiectele arzătoare ale acestui an. Iar anul se anunţă deja unul deosebit de complex.

Fabrika în noua formulă doreşte să aibă o nouă abordare şi să fie mai provocatoare . De ce?

Rita:
Însuşi anul este o provocare pentru noi. Agenda electorală ne va pune pe toţi în faţa unui tablou cu multe încurcături. Va trebui să le deznodăm şi să ne clarificăm în turbulenţele informaţionale. Politicienii vor domina evenimentele, iar noi vom fi deosebit de atenţi la ce şi cum se spune.

C.T. : Pentru că atât evenimentele viitoare cât şi agenda publicului telespectator vor fi deosebit de bogate în nuanţe, iar discutarea acestora necesită abordări încrucişate şi perspective multiple. Astfel, formula care va fi prezentă în platou va fi incisivă, penetrantă şi capabilă de reacţii şi de analize rapide şi competente.

Sunt şi alte noutăţi cu care vine Fabrika?

C.T.:
Da, dar acestea rămân să fie descoperite de către telespectatori. Puţin mister nu strică.

Va exista şi interactivitate?

C.T.:
Da şi chiar mizăm pe asta. Reţelele de socializare vor sta la dispoziţia telespectatorilor, iar mesajele sau întrebările celor ce ne urmăresc vor fi citite în emisiune.

Rita: Pe reţele de socializare telespectatorii ne pot expedia opiniile şi întrebările. Ele vor fi discutate în cadrul emisiunii.

Care este rolul lui Cristian Tabără în această emisiune?

Rita:
Cu ochi de observator obiectiv, Cristian Tabără va explica evenimentele şi va interpreta reacţiile şi comentariile apărute peste zi, dar şi pe cele expuse în cadrul emisiunii.

Ce importanţă va avea Fabrika în acest an electoral?

Rita:
Anul electoral e încărcat, iar la “Fabrika” nu ne va scăpa nimic. Misiunea principală va fi să urmărim cu atenţie totul, să înţelegem cum derulează lucrurile, să descifrăm mesajele, să citim printre rânduri şi să prezentăm faptele din perspectiva interesului public.

C.T.: Noi sperăm să fim principala sursă de analiză şi informaţie credibilă pentru publicul din Moldova pe parcursul unui an în care manipulările, dezinformările şi alte forme de aruncare în confuzie a electoratului vor fi nenumărate.

În condiţiile în care telespectatorii au de ales între câteva emisiuni de dezbatere, de ce să privească anume Fabrika la Publika TV?

C.T.:
Pentru că noi credem că formula aleasă va asigura obiectivitatea, incisivitatea şi capacitatea de analiză şi concizie absolut necesare publicului moldovenesc.

Rita:
Fabrika se va evidenţia prin formula sa şi prin abordările noi, va intra într-un ritm nou, atractiv. Va fi o emisiune captivantă, cu încărcătură informaţională şi analitică.

Interviu pentru Agenţia de presă „INFOTAG”.

Commentarii [ 9 ] adaugă comentariu

  1. 2014.01.20 11:04 Marc
    Asta este minunat...
  2. 2014.01.20 11:05 Olesea
    Safie interesant si actual...
  3. 2014.01.20 11:09 Tim
    O idee foarte buna! Succes!
  4. 2014.01.20 11:15 Mihai Suri
    IN CE LIMBA VORBESTE CRISTI TABARA - ARDELENEASCA , MOLDOVENEASCA SAU ROMANEASCA
  5. 2014.01.20 11:32 Ion
    La ce ora va fi difuzata emisiunea?
  6. 2014.01.20 11:33 Ion
    Si de cand?
  7. 2014.02.03 14:41 Valeriu
    Sper ca se va primi o emisiune buna, care va rata punctele de vedere din mai multe unghiuri. Chiar astept sa vad emisiunea, mai ales ca astazi printre invitati se vor gasi Igor Corman si Iurie Leanca.
  8. 2014.02.03 14:42 Alina
    Imi plac jurnalistii ci postul de televiziune si nici nu ma indoiesc ca o sa fie ceva interesant de unde o sa ma pot documenta suta la suta corect
  9. 2014.02.03 15:23 Gonta Petru
    Intrigant! Abia astept s-ai vad pe cei doi pe sticla la Publika TV, seara de seara :)

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.