Interviu

SERGHEI CEBOTARI (MAIB): “TREBUIE ÎNTREPRINSE TOATE MĂSURILE PENTRU RESTABILIREA ÎNCREDERII TOTALE FAŢĂ DE SISTEMUL BANCAR”

05 februarie, 2016

Iinterviul acordat ziarului “Logos-Press” de către Preşedintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari.


- Domnule Cebotari, deseori în presă întâlnim păreri sau comentarii care sunt departe de a fi evaluări sau analize profesioniste şi realiste ale sistemului bancar. Din acest motiv, dorim să ne adresăm Dvs., unui bancher profesionist cu experienţă bogată, cu rugămintea să comentaţi ce se întâmplă cu adevărat în sistemul bancar din Republica Moldova? Banii iubesc liniştea, dar la noi nu e linişte deloc …

- Întregul an 2015, şi îndeosebi a doua jumătate a lui, a fost dominat de ieşirea de pe piaţă a 3 bănci. Toţi au avut ocazia să observe migrarea activă a clienţilor din toate segmentele, îndeosebi a persoanelor fizice. Respectiv băncile, au depus toate eforturile de ordin logistic şi de marketing, au investit mijloace băneşti pentru a atrage aceşti clienţi, în special a deponenţilor persoane fizice pentru a crea condiţiile necesare de deservire. Paralel cu aceasta, lichidarea celor 3 bănci a contribuit la înăsprirea comportamentului regulatorului faţă de băncile care au rămas pe piaţă. Şi aceasta a fost o reacţie corectă, destul de clară din punct de vedere profilactic, fiindcă acestea sunt de fapt funcţiile fireşti ale regulatorului. De asemenea eu înţeleg şi reacţia societăţii, care a fost bulversată de evenimentele din sectorul bancar, un element sensibil al economiei naţionale, care în ţara noastră a rămas imun chiar şi faţă de crize serioase. Societatea, clienţii nu au putut să nu observe procesele ce au avut loc în 3 cele mai mari bănci, şi din acest motiv tema bancară se discută intens. Deci, sectorul bancar a devenit un subiect atractiv pentru interviuri şi talk-show. Desigur despre aceasta trebuie de discutat, dar foarte important este ca evaluările şi declaraţiile pe care le fac experţii să fie în baza unei analize amănunţite a fiecărui caz în parte şi a fiecărei bănci în parte.

- Lichidarea a 3 bănci este un eveniment destul de deosebit care dă motive pentru comentarii, atât profesioniste cât şi la nivel de amatori. În calitate de specialist bancar, spuneţi cum acest eveniment a influenţat celelalte bănci, cum a influenţat clienţii dar şi piaţa în general?

- A avut loc redistribuirea clienţilor. Băncile care şi-au confirmat siguranţa datorită angajamentelor respectate faţă de clienţi, au reuşit să atragă numeroşi clienţi noi. De exemplu, Moldova Agroindbank a reuşit să atragă o mare parte din beneficiarii de plăţi sociale şi deponenţii celor 3 bănci, a preluat deservirea conturilor trezoreriale şi ale organelor vamale. Avantajele concurenţiale – predictibilitatea, stabilitatea şi etica de afaceri strictă – au fost acei factori care au determinat venirea noilor clienţi, confirmând înalta încredere faţă de bancă. Anumite tendinţe ale anului trecut se vor menţine. Deşi după prima lună a anului este greu de anticipat o dinamică concretă, se observă o recuperare lentă. Sperăm la o relaxare a politicii monetare în februarie-martie şi revenirea la normal în a doua jumătate a anului curent.

- Şi totuşi, numiţi cele mai serioase probleme ale sectorului bancar …

- Sistemul bancar este parte a economiei naţionale, el trebuie analizat anume în acest context. Dar ce observăm dacă privim la economia naţională? Aici putem nominaliza foarte mulţi factori, care arată un singur lucru – economia ţării trece printr-o perioadă de recesiune. Acestea sunt şi incertitudinea condiţiilor economice, şi ritmurile lente de dezvoltare, mediul de afaceri complicat, fluctuaţiile valutare, scăderea cererii şi puterii de cumpărare, declinul din industrie şi agricultură, diminuarea remitenţelor. Lipsa finanţării din afara ţării limitează posibilitatea de a diversifica sursele de mijloace băneşti atrase şi respectiv frânează şi mai mult activitatea economică. Politica dură monetară duce la menţinerea ratei dobânzii la credite la un nivel înalt, ceea ce de asemenea pune presiune pe economie. Cu siguranţă, băncile nu au cum să nu reacţioneze la toţi aceşti factori.

- Din prima sursă, povestiţi cum stau lucrurile referitor la calitatea portofoliului de credite al Moldova Agroindbank?

- Desigur, situaţia generală a economiei reduce activitatea creditară în întreg sistemul şi creează probleme pentru agenţii economici, majorând astfel riscul de a nu rambursa creditele în termenii stabiliţi şi în volumele necesare. La fel ca şi în întreg sistemul, MAIB are astfel de credite. Dacă să comparăm începutul şi sfârşitul anului 2015 portofoliul de credite a suferit modificări. Sunt credite care au fost recalificate în categoria nefavorabile. Aceste credite se renegociază, se prolonghează termenul, are loc modificarea graficului de întoarcere a mijloacelor băneşti şi asta desigur modifică calitatea portofoliului de credite deoarece are loc reclasificarea creditelor dintr-o categorie în alta, mai joasă. Acestea sunt procese clare, dar asta nu înseamnă că situaţia iese de sub control. Majoritatea acestor credite – sunt credite curente, care sunt rambursate conform graficului stabilit.

Aş vrea să subliniez că în condiţiile actuale create, este foarte important ca băncile să posede “rezerve de siguranţă”. Acesta este profitul, care serveşte drept bază pentru crearea rezervelor (fondul de risc) pentru a face faţă situaţiilor de criză. Pot spune cu certitudine că Moldova Agroinbank dispune de astfel de rezerve! Cred că profesioniştii înţeleg corect această problemă precum şi faptul că pentru bănci acesta este un proces ciclic normal în condiţiile recesiunii economice. Aş vrea să repet, Molodva Agroinbank merge în întâmpinarea clienţilor, manifestă înţelegere. Sunt sigur că această etapă deloc simplă pentru sectorul bancar dar şi pentru economie va fi depăşită cu succes. Moldova Agroinbank în calitate de bancă sistemică, bancă-lider şi bancă puternică, joacă un rol important în procesul de menţinere a siguranţei şi stabilităţii întregului sector bancar. Responsabilitatea pentru bunăstarea clienţilor – este principala noastră obligaţiune şi cel mai important stimulent.

- Explicaţi vă rog, ce înseamnă pentru banca Dvs. supravegherea specială a BNM şi ce a cauzat instituirea acesteia?

- Nu este un secret că 3 cele mai mari bănci din ţară se află sub supraveghere specială a Băncii Naţionale a Moldovei şi nu e secret că are loc un diagnostic study, care se efectuează de către companii de audit internaţionale. Aceasta a fost o decizie firească a regulatorului, luată în urma închiderii a 3 bănci mari din ţară. Sunt ferm convins că rezultatele supravegherii speciale vor confirma stabilitatea, potenţialul şi siguranţa Moldova Agroindbank.
Şi Dvs. aveţi perfectă dreptate când spuneţi că Moldova Agroindbank a înregistrat în 2015 rezultate financiare deosebite. MAIB a finisat anul 2015 cu un profit record pentru sine şi pentru sector, în mărime de 378,5 milioane lei. Şi acest rezultat este atins după crearea fondului de risc despre care am vorbit anterior. Este un motiv de mândrie şi dovadă a încrederii înalte a clienţilor faţă de bancă. Iar încrederea clenţilor este cel mai important lucru.

- Banca a declarat că a dezvăluit complet toată informaţia cu privire la acţionarii săi care deţin cote semnificative. Totuşi, dacă e să credem afirmaţiilor unor experţi, problema mai există încă. Care este opinia Dvs. vizavi de acest subiect, din punctul de vedere al Preşedintelui Comitetului de Conducere al băncii, precum şi reieşind din rolul managementului în procesele în cauză?

- Trebuie de menţionat că această întrebare nu este atît pentru management, cu toate că, bineînţeles, managementul trebuie să contribuie la îmbunătăţirea acestor procese. Este foarte important ca managementul să implementeze şi să respecte principiile guvernării corporative, aceasta fiind constituită din mai mulţi factori, inclusiv activitatea eficientă a echipei executive. Atît managementul, cît şi MAIB în calitatea sa de emitent au dezvăluit toată informaţia, în conformitate cu cerinţele actelor normative în vigoare, cu privire la acţionarii care au cote semnificative. Acumulăm permanent informaţii noi pe care ni le pun la dispoziţie fiecare dintre acţionarii cu cote semnificative. Această activitate se desfăşoară în mod constant, în scopul asigurării conformităţii cerinţelor legislaţiei în vigoare cu privire la dezvăluirea informaţiei.
Trebuie să recunoaştem că subiectul transparenţei structurii acţionarilor băncilor din Moldova este unul actual pentru întreg sistemul bancar din ţara noastră, ceea ce este legat, întîi de toate, de imperfecţiunea legislaţiei în domeniu. Este o întrebare foarte serioasă, soluţionarea căreia este una absoolut imperativă pentru Republica Moldova, avînd în vedere riscurile, impactul şi rolul sistemului bancar în economia naţională şi în societate în general., precum şi cerinţele partenerilor noştri străini.

- Care este scenariul Dvs. pentru economia Republicii Moldova în perspectiva imediată? Ce impact va avea conjunctura externă asupra situaţiei economice de la noi?

- Cu certitudine, pieţele externe în care sînt prezenţi agenţii economici moldoveni, vor avea semnificaţie mare. Problemele economice ce rezultă din preţul mic la petrol în ţările-sursă trezesc mari îngrijorări în aceste zone. Unele din statele exportatoare sînt în parg de faliment. Totuşi, odată ce avem puţine tangenţe cu statele respective, acestea vor avea un impact minor asupra proceselor economice din ţara noastră. Cu toate că este foarte important ce se va întîmpla în aceste ţări şi în ce mod vor fi remodelate economiile de acolo. Apropo, reforma modelului economic al Chinei poate schimba în mod serios conjunctura economică şi financiară globală. Însă aceste lucruri de asemenea nu ne vor afecta într-un mod decisiv. Pe cînd situaţia din Federaţia Rusă, ţară cu care sînt legaţi mulţi dintre clienţii noştri - din contra poate avea un impact major, Rusia fiind în pragul unui nou an de criză. Şi situaţia din Ucraina este destul de tensionată. Toate acestea afectează procesele economice de la noi. Iar Europa, aşa cum am mai spus-o şi cu alte ocazii, aşteaptă de la noi calitate înaltă!

Revenind la situaţia internă, vreau să exprim un anumit optimism în legătură cu numirea noului Guvern, al cărui instituire a fost susţinută şi salutată de principalii parteneri extterni ai Republicii Moldova. Este un semnal pentru donatorii financiari externi ai ţării, în primul rînd - pentru FMI. Sper ca optimismul meu să se adeverească cînt mai curînd. Noi, cei de la Moldova Agroindbank, echipa noastră şi eu personal, promitem şi în continuare să identificăm cele mai bune soluţii pentru bancă, clienţi, economie.

- Ce mesaj aţi vrea să transmiteţi clienţilor, cititorilor, societăţii?

- Aş vrea să evidenţiez importanţa restabilirii încrederii totale faţă de sistemul bancar şi faţă de fiecare bancă în parte. Pentru aceasta trebuie inclusiv de urmărit respectarea tuturor principiilor de guvernare corporativă a băncilor, care include un set de factori: managementul, profesionalismul, acţionarii ş.a. Abordarea respectivă, înţelegerea şi acceptarea acestor lucruri ne vor permite să mergem înainte.

Ceea ce ţine nemijlocit de banca noastră, afirm cu toată responsabilitatea că echipa noastră profesionistă de top-manageri ştie să evalueze corect situaţia de pe piaţa bancară şi întreprinde toate acţiunile necesare pentru ca banca să se dezvolte stabil, păstrând şi dezvoltând relaţiile reciproc avantajoase cu clienţii. Datorită acestui resurse serioase, precum este siguranţa şi înalta încredere pe care ne-au acordat-o clienţii noştri pe care îi respectăm şi la care ţinem mult, banca noastră va rămâne şi în continuare liderul sectorului bancar din Moldova. Acesta este principalul meu mesaj pentru clienţi.

Commentarii [ 26 ] adaugă comentariu

  1. 2016.02.05 19:00 Lord
    Pararea managerului are drept sa fie ascultata, da este si alte iopinii care pun intabarea totus cine este actionar care obtina pachetul 43%?
  2. 2016.02.05 19:04 Petro
    Ocego u nego takaia ehidnaia ulibka, on cito-to znaet i ne govorit?
  3. 2016.02.06 14:46 Uhita
    Totusi el este Serghei sau Sergiu?
  4. 2016.02.06 14:49 Anton
    Sigur ca el este Sergiu, el al nostru romin din Basarabie... Este clar ca buna ziua!
  5. 2016.02.06 14:50 Fima
    Am auzit ca dl Cebotari are probleme cu consiliu si cu d-na Pahomi care stie tot ce sa face in banca...
  6. 2016.02.06 14:51 Oleg
    Dl Cebotari face o cariera FRUMOASA, bravo lui, succese mai departe.
  7. 2016.02.06 15:13 Teo
    Macar bancille sa prospera inMoldova noastra daca rest nu sa misca de loc!
  8. 2016.02.07 12:26 ONUFRIE
    cEBOTARI TREBUE SA TINE MINTE CA EL PRELUAT maib PUTERNIC SI PUTERNIC TREBUE SA PREDA PESTE TREI ANI...
  9. 2016.02.07 12:29 Alexei
    Serghei Cebotari sliscom na vse raspileaetsea i poetome udvaivaet rischi, nujno videliti glavnoe i na nem zamoracivatisea, inace uspeha i udaci ne vidati!
  10. 2016.02.07 13:29 Iraclie
    Da, dl Cebotari, nu este usor, acuma greu la toti in Moldova.
  11. 2016.02.08 08:57 Onufrie
    Nu stiu daca el merita atita atentie si respect...
  12. 2016.02.08 19:55 Erema
    Bancher are targhet, si asta este bine si pentru banca si pentru actionarii si pentru Moldova.
  13. 2016.06.01 13:40 Rashide Abdulahi
    Atentie !!! Oferta de imprumut

    Sunt dl Rashide Abdulahi un creditor împrumut privat. ni se dau afară tot felul de împrumut, vom da împrumuturi la o rată scăzută a dobânzii de 3% și condiții bune de lucru, în cazul în care aveți nevoie de un împrumut pentru afaceri sau pentru a achita facturile, atunci va sfatuim sa ne contactati pentru mai multe ne face calitate servicii care vor face mulțumit. e-mail: Rashideabdulahiloanfirmhelp@hotmail.com

    SERVICII DE CREDITARE DISPONIBILE INCLUDE:
    ================================
    * Credite comerciale.
    * Credite personale.
    * Credite de afaceri.
    * Investiții Credite.
    * Dezvoltarea Credite.
    * Achiziționarea de credite.
    * Împrumuturi pentru construcții.
    * Credite de afaceri și multe altele:

    vom face tot felul de împrumut în servicii bune, contactați-ne prin e-mail: Rashideabdulahiloanfirmhelp@hotmail.com
    Mulțumiri
    dl Rashide
  14. 2016.10.25 15:12 ESTHER PATRICK
    Buna,
    Sunt dna Esther Patrick, un creditor împrumut privat, care oferă împrumuturi oportunitate de viață timp. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a îmbunătăți afacerea ta? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? cauta mai mult, deoarece noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru din trecut. Noi împrumuta fonduri pentru persoanele care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în interes de afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că furnizăm o asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere un împrumut. Așa că ne contactați astăzi prin e-mail la adresa:
    (estherpatrick83@gmail.com)


    APPLICATION DATA

    1) Numele complet:
    2) Țara:
    3) Adresa:
    4) Stat:
    5) Sex:
    6) Starea civilă:
    7) Ocupatia:
    8) Numărul de telefon:
    9) Poziția curentă în locul de muncă:
    10) Venit lunar:
    11) Suma creditului necesare:
    12) Durata creditului:
    13) Scopul creditului:
    14) Religia:
    15) V-ați aplicat înainte de:
    16) Data nașterii:
    Mulțumiri,
  15. 2016.11.12 21:32 RUTH EDWIN
    Bună ziua, numele meu este dna Ruth Edwin, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. i-au pierdut aproximativ 23.000 €, deoarece am nevoie de un capital mare de 55.000 €. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu am putut sta din nou, acest lucru se întâmplă. în august 2015, am întâlnit un prieten bun, care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Mary William, că în cele din urmă ma ajutat să asigure un credit într-o companie. Mamă bună Vreau să folosesc această ocazie pentru a vă mulțumesc, și poate Dumnezeu să continue să vă binecuvânteze. Am dori, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există mai mulți escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, numai prin dna înregistra Mary William prin e-mail: marywilliam902@gmail.com. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail: ruthedwin98@gmail.com. dacă aveți orice îndoială. te rog ea este singura persoană de încredere și de încredere.
    Mulțumesc.
  16. 2017.01.19 16:27 Danny Meister
    Mărturie CUM ai primit un împrumut de la o companie de împrumut GENUINE săptămâna trecută.

    Sunt Danny Meister după nume. Eu locuiesc în Statele Unite ale Americii, vreau să folosesc acest mediu pentru a alerta toți solicitanții de împrumut să fie foarte atenți, pentru că există fraude peste tot. Acum luni am fost tensionat financiar, și din cauza disperării mele am fost furat de către mai mulți creditori online. Am pierdut aproape speranță până când un prieten ma trimis la un creditor foarte de încredere numit Doamna Maria Judy, care mi-a împrumutat un împrumut fără garanții de $ 150,000.00 de dolari în ultima săptămână 7 ore, fără nici un fel de stres. În cazul în care aveți nevoie de orice tip de împrumut, ei contactați prin e-mail: mary.judy555@gmail.com
  17. 2017.01.19 16:27 Mrs.Mary Judy
    Stimați investitori / Candidați financiare.

    Suntem un privat inregistrat Investitori / împrumut Creditor, Ai nevoie de asistență financiară? Ești în mizerie financiară sau datorii? Noi oferim împrumut la o rată a dobânzii de 3% la 1 an la 30 de ani de rambursare perioadă de durată pentru individuale și companiile care au nevoie de asistență financiară și la orice parte a world.We da împrumuturi variind de la 5.000 $ la $ suma de 500.000.000, MONEDE: USD, CAD, KWD, OMR, SGD, RUB, GBP, AUD, MYR, ZAR, IDR, UAH, PHP, credite MUR, EURO.Our sunt bine asigurate pentru securitate maximă este prioritatea noastră, Pierdeti dormi noaptea îngrijorătoare cum să obțineți un creditor de împrumut legit? Ești în sărăcie? Ai nevoie de asistență financiară (împrumut) pentru a stabili-o afacere? Noi vă putem ajuta financiar.

    Interesate individuale sau societățile ar trebui să ne contactați prin: E-mail: {mary.judy555@gmail.com}

    Numele complet:
    Suma necesară:
    Durata de împrumut:
    Scopul creditului:
    Numar de contact:
    Țară:
    Stat:
    Sex:
    Salutari

    a dvs. în Serviciu,
    Mrs.Mary Judy
    E-mail: mary.judy555@gmail.com
  18. 2017.01.28 11:25 DONALD TRUMP LOAN COMPANY PLC
    Merhaba

    Evet tüm kredi bu kişilere devredilecek
    Isteyen kredi için başvuranlar
    Şimdi transfer yap
    Sadece her birime 50 dolara depozito vermelisin.
  19. 2017.02.25 09:21 julia simon
    Bună ziua, numele meu este Julia Simon, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 250,000.Euro pentru că am nevoie de un capital mare de 625,000.Euro. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu mai pot suporta din nou, acest lucru se întâmplă. în 2 luni în urmă, m-am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă m-au ajutat asigura un împrumut de la o companie. mamă bună, aș dori să profit de această ocazie pentru a spune vă mulțumesc și Dumnezeu continua să vă binecuvânteze. Îmi place, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există o mulțime de escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, conectați-vă cu dna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11 @ gmail .com. De asemenea, puteți să mă contactați prin e-mail acest: juliasimon460@gmail.com. dacă aveți îndoieli. te rog el este singurul care este de încredere și de încredere.
    Mulțumiri.
  20. 2017.06.13 14:39 Jonna Finance
    Ai nevoie de un împrumut urent? Oferim împrumut cu dobândă redusă de 2% și fără cec de credit, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, capital de risc, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi pentru educație, împrumuturi pentru locuințe sau împrumuturi pentru orice motiv, de la 1.000 la 100.000.000,00. Înapoi la noi acum la: jonnafinance@outlook.com
  21. 2018.12.04 10:39 andrea pascal
    Bună ziua, aveți nevoie de un împrumut în încredere și onestitate? Îți poți rezolva problemele atunci când te duci la el. Sunt Andrea Pascale, săptămâna trecută căutam împrumuturi pentru a-mi plăti facturile. Așadar, am avut ocazia să se angajeze în diferite escrocheri și un creditor diferit ma inselat, dar în cele din urmă am avut ocazia să-mi găsesc un prieten care să-mi ajute să obțin un împrumut de 400.000 USD într-o companie unde lucrează. Deci, oamenii mei buni din Elveția, România, Croația, Rusia și din alte părți, și chiar din străinătate, pot să o contacteze prin e-mail: stefaniascara59@gmail.com sau CEO pe alfonsoruiz411@gmail.com pentru mai multe informații. informații.
  22. 2018.12.04 17:12 alfonso ruiz
    Dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență online cu încredere și integritate, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la alfonsoruiz411@gmail.com pentru mai multe informații despre termenii și condițiile împrumutului.
  23. 2018.12.04 17:27 alfonso ruiz
    Dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență online cu încredere și integritate, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la alfonsoruiz411@gmail.com pentru mai multe informații despre termenii și condițiile împrumutului.
  24. 2018.12.23 11:30 leopod singor
    oricine are nevoie de un împrumut în încredere, cu onestitate și în condiții de siguranță vă rugăm să ne contactați prin e-mail adresa de e-mail: leopodsingor@gmail.com
  25. 2020.06.06 15:06 Doreen Zimmermann
    Buna; Sunt Doreen Zimmermann, sunt ofițer de împrumuturi și reprezintă Serviciul Pieței Financiare. Aveți nevoie de sprijin financiar din orice motive? Dacă răspunsul dvs. este da, nu ezitați să contactați firma mea de azi pentru mai multe detalii despre programul meu de împrumut; contactați-ne prin e-mail
    (financialmarketervice@gmail.com).

    Vă puteți întreba de ce noi? Acum am nevoie să știți că programul nostru de capital online nu este diferit de orice altceva. Aici este doar o parte din ceea ce face diferit programul nostru de fond de rulment.

    -PROCESUL DE APLICARE ÎNCERCARE
    -FUNDAMENTARE LA CÂTE MAI MULTE 24 DE ORE-CUMPĂRĂ 500.000 EUR
    -PAGAMENTE AUTOMATE
    -NICIUNI COLLATERALI
    -ȘI MAI IMPORTANT, FĂRĂ ÎNCĂRCĂRI ascunse
    -ȘI NOILE BUNE ESTE DESPRE PANDEMICA OFERTA DE PREST DE SERVICII DE ÎNCĂRCARE STAND STANDS.

    Înțelegem că se întâmplă evenimente financiare neașteptate și suntem aici pentru a vă ajuta.
    Indiferent dacă doriți să consolidați datoriile, să plătiți cheltuieli medicale neașteptate, să porniți o afacere sau doriți pur și simplu să mergeți într-o vacanță de familie, indiferent de motivele care vă sunt.

    Scopul nostru la Serviciul Pieței Financiare este de a oferi acces la împrumuturi personale, împrumuturi de afaceri și împrumuturi ipotecare la o rată a dobânzii la prețuri accesibile de 2%, în timp util,
    Contactați-ne astăzi pentru detalii complete prin e-mail

    financialmarketservice@gmail.com

    Cu sinceritate
  26. 2021.11.04 04:47 mr roland johnson
    Locuiesc în SUA, am solicitat un împrumut de 120.000,00 USD în urmă cu câteva săptămâni de la o înșelătorie care s-a prefăcut a fi un împrumutător, mi-au furat banii și au fugit de mine și am fost total confuz în viață, dar din fericire pentru mine, o bună prietenă de-a mea, doamna Sharon Coolidge a mărturisit despre modul în care a fost salvată de un împrumut trimis de Dumnezeu care a salvat-o și i-a dat suma împrumutului de 75.000,00 USD, așa că a dat adresa de e-mail către
    eu (mrrolandjohnson62@gmail.com

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.