Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

REPREZENTANTUL SPECIAL AL UCRAINEI PENTRU REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ A VIZITAT CHIŞINĂUL ŞI TIRASPOLUL

23.09.2008

Chişinău. Victor Krîjanovskii, Reprezentantul special al Ucrainei pentru problematica transnistreană, a vizitat, luni, Chişinăul şi Tiraspolul, pentru a se informa la faţa locului asupra evoluţiilor în reglementarea transnistreană.

Agenţia INFOTAG transmite cu referire la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, că vicepremierul Andrei Stratan l-a informat pe  Krîjanovskii despre iniţiativele de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului înaintate de autorităţile de la Chişinău, reconfirmînd strategia Moldovei privind reglementarea problemei transnistrene în baza abordării "în pachet" a tuturor problemelor-cheie legate de conflict – politice, economice, sociale si umanitare.  „Propunerile „în pachet" prevăd elaborarea şi adoptarea unui statut juridic special pentru regiunea transnistreană”, a subliniat Stratan.

Interlocutorii au pledat pentru reluarea cît mai grabnică a negocierilor pentru rezolvarea problemei transnistrene în formatul «5+2» şi pentru prelungirea mandatului Misiunii Uniunii Europene de asistenţă la frontiera moldo-ucraineană (UEBAM), după expirarea acestuia la 1decembrie 2009.

La întrevederea cu liderul tiraspolean, Igor Smirnov, oficialul ucrainean a fost informat despre viziunea Transnistriei asupra relaţiilor cu Chişinăul. Smirnov a afirmat că „Transnistria  nu a renunţat niciodată la negocieri” că „trebuie stabilite relaţii normale între două state vecine –Republica Moldovenească Nistreană şi Republica Moldova”.  El a apreciat că activitatea grupurilor de experţi din Moldova şi Transnistria este ineficientă, pentru că între părţi nu există egalitate în drepturi şi nici una dintre înţelegerile încheiate nu se respectă. „A venit timpul ca toţi să înţeleagă că în aceşti ani s-au constituit două state independente: RMN şi RM. Noi nu am trăit niciodată în Moldova. Şi, sincer vorbind, nu avem temei să intrăm acolo, după agresiunea sîngeroasă, blocadele neîntrerupte, şantaj şi ameninţări din partea lor”, a declarat liderul separatist.

El a spus că în Transnistria locuiesc circa 80 mii de ucraineni, aşa că nu ar fi rău să se activizeze cooperarea social-economică, care să fie perfectată într-un document asemănător cu protocolul Smirnov-Jukov cu Rusia.

Victor Krîjanovskii s-a declarat mulţumit de faptul că vede la conducătorul Transnistriei „disponobilitatea de a lucra”. „Ne-am înţeles că asemenea întrevederi vor fi regulate. Sper că vom găsi formule care, în ultima instanţă, vor fi acceptabile pentru toate părţile interesate”, a declarat diplomatul.

Adaugă comentariu