Politică

​PARTIDUL LIBERAL REFORMATOR INSISTĂ ASUPRA CREĂRII BLOCULUI FORŢELOR DE DREAPTA

30 septembrie, 2014

Partidul Liberal Reformator (PLR) insistă asupra formării unui bloc electoral unic al forţelor de dreapta, ce susţin valorile europene. Astfel a declarat liderul PLR, Ion Hadârcă, într-o emisiune la „Radio Moldova”.

„Nu renunţăm la ideea de participare la alegerile parlamentare în componenţa unui bloc electoral. Dacă nu ne vom înţelege în acest sens cu alte partide, vom participa la alegeri independent. Totodată, nu suntem de acord să includem candidaţii din partea PLR în lista electorală a altor partide. O astfel de variantă nu ne convine”, a spus liderul PLR.

El a comunicat că duminică a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Liberal Reformator, la care s-a discutat participarea partidului la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. S-a decis formarea unui bloc electoral cu partidele parlamentare de dreapta sau extraparlamentare, cum ar fi Partidul Liberal Democrat, Partidul Naţional Liberal sau Partidul „Acţiunea Democrată”.

„Cu PLDM apar dificultăţi, deoarece ei nu doresc să creeze un bloc. Iar noi nu vom admite simpla includere a membrilor PLR pe lista electorală a PLDM. Includerea candidaţilor în lista unui alt partid presupune preluarea logotipului şi a altor semne ale partidului. Apare problema identităţii partidului, pe care dorim să o păstrăm”, a declarat Hadârcă.

El a menţionat că baza programului electoral al PLR este păstrarea vectorului european al Republicii Moldova, iar programul include acţiuni concrete de atingere a acestui scop. Totuşi, printre principalele obiective ale programului PLR este aderarea republicii la NATO şi renunţarea la neutralitate, alegeri republicane ale Preşedintelui, reforma procuraturii şi a sistemului judiciar.

Însă, utilizatorii reţelelor de socializare scriu activ că liberal reformatorii nu au reuşit să convingă PLDM să includă candidaţii PLR pe lista sa electorală. În legătură cu acest fapt analiştii consideră că PLR nu are şanse de a trece pragul electoral de 6%. De asemenea, în reţelele de socializare utilizatorii scriu că după aceasta unul din liderii PLR, Ana Guţu, a declarat că pleacă din politică. Totodată, fostul ministrul al Apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat că oficial a părăsit Partidul Liberal Reformator.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.