Politică

​IURIE MUNTEAN: ÎN PCRM AU RĂMAS „ANTREPRENORI POLITICI”

01 octombrie, 2014

În Partidul Comuniştilor au rămas doar „antreprenori politici”, care nu sunt gata să rişte cu „statutul lor de oameni avuţi”, consideră deputatul PCRM, Iurie Muntean, care a mai declarat că în următorii ani se va „perfecţiona ca comunist şi nu va candida pentru Parlament”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, citând interviul său acordat agenţiei OMEGA, Muntean a explicat dezbinarea din PCRM prin faptul că „cap în cap s-au ciocnit cei ce nu au nimic de pierdut în afară de libertate, conştiinţă şi reputaţie, şi cei care nu sunt pregătiţi să rişte cu statutul lor de oameni avuţi”.

„Noi (grupul reformatorilor tineri în persoana lui Mark Tcaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean – „I”) am considerat şi considerăm că Moldova are nevoie de schimbări principiale, care constau, în primul rând, în lichidarea sistemului oligarhic şi modernizarea economică, bazată pe asocierea cu Rusia, Belarus şi Kazahstan”, a menţionat el.

Potrivit spuselor sale, cei ce au rămas în partid au ales calea „căutării compromisurilor cu reprezentanţii culiselor financiare moldoveneşti, care sunt adevăraţii stăpâni ai Moldovei”, a spus deputatul PCRM.

El a spus că plenara CC din iunie (la care reformatorii tineri au fost înlăturaţi de la conducerea PCRM – „I”) a fost un „pogrom bine planificat”.

„Conducerea partidului nu desfăşoară campanie electorală, renunţă la orice critică la adresa partidelor de guvernare, cedează electorat, principiile sale ideologice şi şiretlicuri politice altor partide de stânga sau pseudo-stângi. Ei şi-au asumat răspunderea pentru tot ce se va întâmpla la alegerile din 30 noiembrie”, consideră Muntean.

El afirmă că PCRM „nu este doar neînvincibilă, dar mai mult, în curând va începe să-şi revină”.

„Desigur, cu alţi lideri, cu alte idei, dar cu aceleaşi valori – libertate socială, internaţionalism şi solidaritate. După alegeri, când societatea se va trezi cu coaliţia dispersă a nimicurilor politice, cererea de comunişti va creşte. În special de comuniştii care au rămas fideli convingerilor sale, nu patronilor”, a spus Muntean.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.10.01 12:32 Pavel
    Dl Voronin nu are dreptate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.