Politică

​RENATO USATÎI A DECLARAT CĂ SE TEME PENTRU SECURITATEA SA

03 octombrie, 2014

Antreprenorul şi politicianul Renato Usatîi a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că se teme pentru siguranţa sa. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, el a comunicat că a limitat ieşirile sale în stradă şi „nu-şi închipuie deocamdată cum vor fi organizate întrevederile sale cu populaţia în cadrul campaniei electorale”.

„Acum circul cu un Mercedes blindat, iau alte măsuri de siguranţă. Recent, peste hotarele Moldovei a fost reţinut un intermediar cu care se purtau negocieri de angajare a unor asasini pentru înlăturarea mea”, a spus Usatîi.

Potrivit spuselor sale, „negocierile au fost purtate de cunoscuţi politicieni din Moldova, care sunt interesaţi ca Usatîi să nu participe la alegeri”.

„Cine la noi în Moldova sunt politicieni cunoscuţi… Pot fi număraţi pe degete. Am mai spus că nu este stilul lui Plahotniuc, dar uite Filat. Dar vreau să mă întâlnesc cu acest intermediar şi să vorbesc cu el. Pe lângă comanda pentru Usatîi ei mai avea o comandă de jefuire a încasatorilor (în mai 2014, lângă centrul comercial „Metro” a fost ucis şoferul iar doi încasatori au fost răniţi – „I”). Mai târziu, unul din infractori, reţinut la Chişinău, a recunoscut că dacă ar fi comis mai devreme atacul asupra lui Usatîi, iar apoi asupra maşinii de încasat, scandalul ar fi fost mai mare. Această informaţie am primit-o de la ofiţerii patrioţi ai MAI. Noroc că mai există astfel de oameni”, a menţionat Usatîi.

El afirmă că cazul de atac asupra vieţii sale a fost oprit la MAI la ordinul personal al Ministrului de Interne, Dorin Recean.

„Când persoana arestată peste hotarele Moldovei va începe a vorbi, el v-a relata aşa chestii că lui Recean şi stăpânului său, Filat, nu le va plăcea. De asemenea, mai am câteva surprize sub formă de materiale video şi documentele pe câteva tranzacţii ale domnului Filat. Să se pregătească pentru publicarea acestora”, a spus Usatîi.

Politicianul a propus cetăţenilor ca toată informaţia despre ameninţările la adresa lor, ca susţinători ai lui Renato Usatîi, sau la adresa sa personal să fie transmisă la nr. de telefon – 0220 027200 sau să scrie pe pagina sa din reţelele de socializare facebook sau „Odnoklassniki”.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2014.10.05 18:06 Malai
    Usatii trece pragu electoral!!!
  2. 2014.10.05 18:07 Lina
    Mie gele banii care el perde dejeaba!
  3. 2014.10.06 09:04 Victor
    Cred, ca sa fie mare succes daca dl Usatii trece pragu...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.