Politică

​PAVEL FILIP A PROPUS FABRICII ZORILE SĂ INVESTEASCĂ ÎN CERCETĂRI NOI

22 octombrie, 2014

În cazul în care fabrica Zorile va investi bani în cercetări, 12% din venitul său va fi scutit de impozitare. Această propunere a fost făcută administraţiei şi colectivului întreprinderii, marţi, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, care, în calitate de candidat la mandatul de deputat din partea Partidului Democrat (PDM), pe perioada campaniei electorale a degrevat din funcţie.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, la o întrevedere cu colectivul de pantofari el a spus că „această măsură va stimula crearea de noi locuri de muncă”.

„Vom comasa impozitele aferente pentru a face mai ușoară relația contribuabililor cu Fiscul. Antreprenorii vor beneficia de un sistem fiscal simplificat și un teren favorabil pentru extinderea afacerilor”, a menţionat Filip.

Potrivit spuselor sale, autorităţile au decis să utilizeze o astfel de schemă pentru dezvoltarea tehnologiei informaţiei, „iar acest model economic ar putea fi aplicat și în alte domenii, la scară națională”.

Fiind întrebat de angajaţii întreprinderii despre lipsa de locuri de muncă pentru tineri, ministrul a spus că „trebuie revăzut programul de studii, astfel ca să fie pregătiți specialiști solicitați pe piața de muncă”.

„De exemplu, în sectorul IT se resimte un deficit acut de brațe de muncă, în condițiile în care salarialul în domeniu este unul dintre cele mai înalte pe economie”, a spus Filip.

„INFOTAG” precizează: Întrevederea cu colectivul Zorile a avut loc în cadrul campaniei PDM de consultare a partidului cu cetăţenii RM, ce include elaborarea unui plan de evenimente de asigurare a prosperităţii cetăţenilor şi modernizării Moldovei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.10.22 12:37 Xenofond
    Idea este buna...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.