Politică

​VLADIMIR VORONIN A COMPARAT SITUAŢIA DIN MOLDOVA CU ANUL 2001, CÂND COMUNIŞTII AU VENIT LA PUTERE

22 octombrie, 2014

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a comparat actualul „colaps social-economic” din Moldova cu anul 2001, când PCRM a venit la putere.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, el a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că Coaliţia Pro-Europeană de Guvernare (CPEG) acţionează în privinţa PCRM la fel cum se întâmpla până în 2001, făcând tot posibilul pentru a discredita comuniştii şi de a nu admite venirea lor la putere.

„Actualii democrații sunt mai răi decât cei de atunci. Acea putere ştia cum să fure, ceea nu pot spune despre CPEG. Odata ajuns la putere, am știut cu ce probleme se confruntă cetățenii noștri. Țara a fost în ruine, se resimțea lipsa de mărfuri de primă necesitate. PCRM a demonstrat că țara se poate dezvolta fără împrumuturi și ajutor extern – trebuie doar voință”, a spus Vladimir Voronin.

Potrivit lui, „spre deosebire de actuala guvernare, care formează coaliție de prietenie și beţie, comuniștii invitau la muncă specialiști, fără a le cere acestora să se alăture partidului”.

„Din primele zile comuniștii au abordat problema reglementării transnistrene. Primul pas făcut în calitate de Președinte a fost programarea unei întâlniri cu șeful de atunci al administraţiei regiunii transnistrene, Igor Smirnov. Din păcate, nu a fost posibil de a rezolva problema, dar nu am admis să verse măcar o picătură de sânge în rezolvarea acestei chestiuni. A crescut încrederea între părți. Am decis să asigurăm locuitorii din regiunea transnistreană cu pașapoarte gratuită, iar tinerii să înveţe în universităţi pe bază de buget”, a declarat fostul Președinte.

Liderul comuniştilor a negat zvonurile că în ajunul semnării în 2003 a „planului Kozak”, a fost vizitat de ambasadori străini.

„Mai ales în acele zile am fost indisponibil pentru toţi, ca să nu se creadă că am fost sub presiune”, a spus Vladimir Voronin.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.10.22 15:50 Ilan
    Voronin la pensie trebuie sa mearga.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.