Politică

​PREMIERUL CHIRIL GABURICI: MOLDOVA VA AVEA MISIUNE A UNIUNII EUROPENE PENTRU COMBATEREA CORUPŢIEI

28 aprilie, 2015

În Moldova în curând va apărea misiune a Uniunii Europene pentru combaterea corupţiei, care se va ocupa de monitorizarea reformelor în domeniul justiţiei, a relatat luni, în cadrul şedinţei Consiliul Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept, Prim-ministrul Chiril Gaburici.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, el a menţionat că proiectul dat s-a discutat cu partenerii Moldovei pentru dezvoltare şi a fost asigurat că va fi sprijinit în totalitate.

„Întreaga societate ştie bine ce eforturi a depus de Executiv pentru dezrădăcinarea fenomenului corupţiei. S-au făcut multe, dar şi mai multe urmează de făcut. În Moldova trebuie creat un sistem juridic eficient, capabil să respecte buchea legii şi să se ghideze de interesele cetăţenilor”, consideră Premierul.

Potrivit spuselor sale, experţii misiunii vor analiza procesul de modernizare a organelor de drept, inclusiv judecătoriile, procuratura, CNA, Comisia Naţională de Integritate, MAI.

Gaburici a mai relatat că a doua iniţiativă a Guvernului va fi instituirea centrului unic de reformare a sectorului justiţiei.

„Grupul de lucru de profesionişti va planificat pe zile procesul de reformare, pentru a şti pe etape ce şi cum se întâmplă în instituţiile menţionate. Iar de competenţe lor va fi lupta cu corupţia la toate nivelele puterii de stat”, a spus şeful Cabinetului de miniştri.

Preşedintele Nicolae Timofti a amintit că şedinţa consiliului este organizată pentru a patra oară.

„Conştientizăm pe deplin ce interes faţă de reformarea sectorului justiţiei exprimă partenerii noştri occidentali, presa, precum şi fiecare contribuabil în parte. Fără modernizare cu succes a institutelor de drept, de a le face cu adevărat independente, sunt imposibile ulterioare modificări în republică şi progresare pe calea integrării europene”, consideră Preşedintele Moldovei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.