Politică

​PD ESTE UNICA FORMAŢIUNE CARE A REUŞIT SĂ-ŞI ÎMBUNĂTĂŢEASCĂ SCORUL FAŢĂ DE 2011

15 iunie, 2015

Partidul Democrat este singura formațiune care și-a îmbunătățit scorul electoral și a înregistrat creștere atât față de alegerile locale cât și față de cele parlamentare.

În urma alegerilor locale de duminică, PDM a obținut 18% din numărul total de consilieri raionali și municipali, față de aproximativ 15% la alegerile locale din 2011 și aproape 16% la cele parlamentare din 30 noiembrie, a menționat în cadrul unei conferințe, liderul formațiunii Marian Lupu.

El a precizat că în conformitate cu rezultatele preliminare ale alegerilor, PDM a obținut aproximativ 230.000 de voturi pentru consiliile raionale, ceea ce i-a asigurat primul loc în 11 raioane, față de două raioane în 2011 și locul doi în 15 raioane, față de nouă în 2011.

”Toate aceste cifre îmi permit să fac o concluzie importantă – la momentul de față PDM este unica formațiune politică din Republica Moldova care a reușit să-și îmbunătățească scorul electoral atât față de alegerile locale din 2011, cât și cele parlamentare”, a accentuat liderul PDM.

El a mai arătat că PDM a obținut din primul tur și 147 de mandate de primar, iar în turul doi vor concura încă aproape 260 de candidați ai PDM, dintre care zece în centrele raionale. În acest sens, Marian Lupu a dat asigurări că aceștia vor primi tot sprijinul din partea conducerii formațiunii. ”Chiar de mâine vom merge în toată țara pentru a le oferi susținere candidaților în turul doi pentru alegeri”, a declarat Lupu.

Liderul PDM a menționat că rezultatul bun obținut îi va responsabiliza și mai mult pe aleșii locali, dar și conducerea formațiunii.” Este un succes și vine să ne responsabilizeze să fim și mai prezenți, și mai activi, și mai implicați în viața familiilor și să realizăm și mai multe fapte bune în interesul moldovenilor”, potrivit politicianului.

Totodată, el s-a referit și la necesitatea formării coalițiilor la nivel local. ”Vom începe construcții solide în consiliile raionale și cele locale. Această oportunitate de a forma majorități pro-europene ne bucură cu atât mai mult cu cât partidele pro-europene au fost mandatate să formeze majorități în 24 de raioane din țară. Cu o asemenea susținere este foarte clar că harta Republicii Moldova nu este una roșie”.

Toată propaganda radicalilor de stânga s-a năruit noaptea trecută și sa dovedit foarte clar că partidele pro-europene își păstrează majoritatea la nivel național, a punctat Marian Lupu.

Referindu-se la negocierile pentru crearea unei majorități parlamentare, Marian Lupu a menționat că discuțiile au început, iar acum formarea acesteia depinde de Partidul Liberal.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.