Politică

​CORNELIU GURIN: LIBERALII SUNT PREOCUPAŢI NU DE „PROBLEMA PROCURORULUI EUROPEAN” ŞI DE ANCHETAREA DOSARELOR ÎN CARE FIGUREAZĂ

15 iulie, 2015

Procurorul general al Moldovei, Corneliu Gurin, consideră că reprezentanţii Partidului Liberal (PL) sunt îngrijoraţi nu de „problema procurorului european”, ci de investigarea dosarelor în care figurează reprezentanţii partidului.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Gurin a declarat jurnaliştilor că cerinţele PL privind demisia sa sunt legate de o serie de dosare penale, în care figurează liberalii.

„Nu exclud că aceste acţiuni sunt provocate de progresul în anchetarea furtului de la BEM, precum şi calitate de administrare a bunurilor municipale”, a spus Gurin.

El a adresat reprezentanţilor presei o întrebare retorică: „Consideraţi că nu sunt un procuror european sau ce înseamnă, în opinia voastră, procuror european?”.

„În recomand domnului Ghimpu să se axeze pe probleme mai serioase. Aceste cerinţe şi încercări de a provoca unele demisii sunt implicare şi presiune politică asupra Procuraturii”, a concluzionat Gurin.

El a spus că „îl îngrijorează cel mai puţin funcţia de procuror”.

„Nu este o problemă care mă poate îngrijora, sau care mă poate face să întreprind anumite acţiuni”, a menţionat el.

Anterior liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că Procurorul general şi unii conducători ai Procuraturii ar trebuie să demisioneze.

„Sunt necesare schimbări. Nu există sens să minţim din nou cetăţenii sau partenerii europeni”, a menţionat Ghimpu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.07.16 09:09 Elena
    Gurin are dreptate!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.