Politică

CANDU A REUŞIT SĂ ÎNTRUNEASCĂ LA DISCUŢII PRACTIC TOŢI LIDERII PARLAMENTARI

24 noiembrie, 2015

O ședință de lucru a liderilor fracțiunilor și partidelor parlamentare a fost organizată marți de șeful legislativului Andrian Candu. De la discuții, care au fost calificate de politicieni drept utile, au lipsit doar liberal-democrații.

Participanții au discutat despre activitatea parlamentului, situația de criză din țară și soluții de depășire a acesteia. Liderii politici au salutat inițiativa menționând că parlamentul trebuie să depună și în continuare eforturi sporite în acest sens. ”Oamenii ne-au votat, trebuie să ne ridicăm la nivelul responsabilității față de țară”, a accentuat liderul PCRM Vladimir Voronin. Totodată, el a menționat că partidele politice trebuie să ajungă la un consens și să voteze noul guvern.

Și președintele PL a menționat importanța discuțiilor între partidele parlamentare, indiferent de viziuni politice și relații personale. În acest sens, el a criticat dur lipsa PLDM-ului de la ședință și lipsa de constructivism de care dă dovadă această formațiune. ”Nu e timpul acum să ne jucăm de-a supărarea”, a menționat liderul PL.

Socialiștii, chiar dacă rămân pe pozițiile vechi privind necesitatea dizolvării parlamentului și organizarea alegerilor anticipate, consideră că asemenea discuții precum cea organizată de șeful legislativului marți, sunt utile, a remarcat liderul formațiunii Igor Dodon.

”Cred că a fost o idee bună ca toți liderii partidelor parlamentare și liderii fracțiunilor să se reunească într-o ședință”, a declarat la rândul său și președintele parlamentului Andrian Candu. Acesta a regretat lipsa PLDM, dar și modul de comunicare a acestui partid – prin comunicate de presă, în loc să se așeze la masa de discuții. Candu a menționat că în situația actuală din Republica Moldova parlamentul rămâne cea mai eficientă instituție, iar activitatea legislativului a fost unul din subiectele de bază în timpul ședinței.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.24 19:48 Trofim
    Nu esue clar de loc, cine sa fie prim-ministru - Canda sau el - dl Plahotniuc?
  2. 2015.11.24 19:51 Ana
    Candu este foarte atractiv ca politician...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.