Politică

​UNIONIŞTII CONSIDERĂ CĂ A VENIT TIMPUL PENTRU UNIREA CU ROMÂNIA

26 noiembrie, 2015

Unioniştii consideră că acum este cel mai potrivit moment pentru a face unirea cu România, precum şi pentru consolidarea forţelor politice şi soluţionarea problemelor din RM.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, membrul Consiliului unirii, Timotei Ţurcanu, a spus joi, într-o conferinţă de presă, că „după ultimele evoluţii din politica moldovenească a devenit clar că şanse de formare a coaliţiei nu mai sunt”.

El consideră că „în Moldova nu sunt oportunităţi de formare a coaliţiei, astfel liderii alianţei vor încerca să formeze guvernul, pentru a evita alegeri anticipate”.

Potrivit spuselor sale, „chiar şi proiectul realizat de platforma civică „Demnitate şi Adevăr” (DA) înseamnă că la putere vor fi alte forţe politice”.

„Dacă acesta este scopul DA, atunci trebuie să votăm pentru ea”, a spus Ţurcanu.

El este de părere că „problemele din viaţa politică a ţării oferă motive pentru discutarea unirii Moldovei cu România, fapt pentru care ar trebui convocat Congresul adepţilor ideii unionismului”.

Juristul şi membrul consiliului, Iulia Deliu, consideră că „unirea cu România este unica şansă de a rezolva problemele existente”.

Ea a amintit că şi deputatul rus, liderul PLDR, Vladimir Jirinovski, a recunoscut cp „moldovenii sunt români, iar Moldova este România”.

„Moldova este pe ultimul loc în Europa, cu datorii în creştere, numeroase dosare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi alte probleme. Dacă Moldova se va uni cu România, atunci nu va trebui să elaboreze un sistem de combatere a corupţiei, în ţara vecină deja a fost elaborat, însă sunt nevoită să vă dezamăgesc, în închisorile din România nu sunt locuri libere”, a spus Deliu.

Preşedintele Asociaţiei „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, a spus că „cetăţenii Moldovei, ca şi cetăţenii Germaniei şi Crimeii, au dreptul la unire”.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, a spus c „atât timp cât Rusia este agresor, iar Moldova nu este membru cu dreptul depline al UE, unirea cu România este o şansă de dezvoltare şi protejare”.

Ea a îndemnat locuitorii Moldovei să participe pe 1 decembrie la manifestările prilejuite celor 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

„INFOTAG” precizează: La 1 decembrie 1918 au fost unite România şi Transilvania. În această zi la Alba Iulia s-a decis alipirea Transilvaniei la România. Pe 27 martie 1918 Sfatul Ţării a votat pentru aderarea Basarabiei la România.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.26 10:19 Ivan-molavan
    Unirea si punctu!!!
  2. 2015.11.26 10:24 Silvestru
    Dl Ghelici sa schimbat mentalitatea sa la 180 de grade, bravo. Sa fie inca mai bine daxca el sa spune ca esta rominas!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.