Politică

​PARLAMENTUL A REFUZAT SĂ ADOPTE DECLARAŢIA DE UNIRE A MOLDOVEI ŞI ROMÂNIEI

08 decembrie, 2015

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi preşedintele comisiei parlamentare pentru drept, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschi, au refuzat grupului de formare a partidului „Dreapta” în adoptarea Declaraţiei de unire a RM cu România. Cauza refuzului – autorii iniţiativei nu corespund criteriilor pentru înregistrarea proiectul de lege în Parlament.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, preşedintele grupului de iniţiativă „Dreapta”, fostul deputat Ana Guţu, a publicat pe reţelele de socializare răspunsul Parlamentului, în care se vorbeşte că conform Constituţiei RM, dreptul la iniţiativă legislativă aparţine deputaţilor Parlamentului, Preşedintelui, Guvernului, precum şi Adunării Populare a Găgăuziei.

În răspunsul spicherului Candu se mai subliniază că orice mandat imperativ, prin care deputatul este legat de indicaţiile alegătorilor şi în caz de necesitate poate fi rechemat, este nul.

„Parlamentul şi deputaţii îşi rezervă dreptul de a decide asupra necesităţii şi oportunităţii înregistrării unei iniţiative legislative în acest sens”, se vorbeşte în răspuns.

După cum a informat anterior „INFOTAG”, pe 3 noiembrie Ana Guţu, alături de alţi membri ai grupului de iniţiativă, au transmis Parlamentului, Guvernului şi Administraţiei Preşedintelui textul Declaraţiei de unire.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.12.08 10:46 Roi
    Ei stieau ca rezultat sa fie zro!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.