Politică

​DEPUTAŢII PLDM DIN COALIŢIA DE GUVERNARE EXCLUD ORICE LEGĂTURĂ DINTRE DECIZIA LOR ŞI FILAT

26 ianuarie, 2016

Decizia grupului de deputați PLDM de a vota noul guvern nu are legătură cu situația în care se afla președintele formațiunii Vlad Filat, se arată într-o declarație a deputaților PLDM ca răspuns la unele speculații în acest sens. "Dumnealui beneficiază, conform legii, de prezumția nevinovăției și urmează să o dovedească în instanțele naționale sau internaționale", se arată în declarație.

Decizia deputaților PLDM de a vota un guvern este strict legată de necesitatea evitării în acest moment a alegerilor anticipate și a catastrofei economice și sociale pe care le-ar aduce acestea. Mai mult, declarațiile recente ale opoziției, de altfel cunoscute, de instituire a unui moratoriu pe vectorul de integrare europeană, dar și acțiunile agresive de destabilizare a Republicii Moldova reconfirmă justețea deciziei luate.

În continuare, deputații PLDM avertizează asupra pericolului unor eventuale alegeri anticipate pentru Republica Moldova, acest risc fiind însă provocat de unii reprezentanți ai opoziției care se conduc de anumite interese geopolitice. "Cu fiecare acțiune a opoziției, devine tot mai clară intenția acestor partide de a folosi nemulțumirea oamenilor în scopuri personale și geopolitice. Alegerile sunt o formă democratică de accedere a partidelor politice la putere. Totuși, declanșarea alegerilor anticipate acum ar însemna pierderea opțiunii europene a Republicii Moldova pentru o perioadă nedeterminată. Cei care urcă astăzi pe scenă în fața oamenilor știu asta și asta își doresc", se arată în declarația deputaților PLDM care au votat guvernul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.