Politică

GUVERNUL A ELABORAT UN PROGRAM DE ACTIVITATE ÎN CARE SUNT INCLUSE SCHIMBĂRI LA SERVICIUL VAMAL

05 februarie, 2016

Guvernul Moldovei a elaborat programul de activitate pentru anii 2016-2018, care conţine modificări la Serviciul Vamal, şi anume: anularea achitării în prealabil a serviciilor vamale, precum şi crearea contului unic de achitare a impozitelor de stat.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, în program se spune că Guvernul planifică să elaboreze şi să aprobe Codul fiscal şi cel vamal, pentru a asigura transparenţa, securitatea şi claritatea procesului fiscal şi vamal.

De asemenea, se planifică consolidarea şi unificarea impozitelor pentru diminuarea presiunilor fiscale asupra afacerilor; revizuirea sistemului de evaluare şi reevaluare a imobilelor pentru impozitare; realizarea planului pe termen scurt şi lung de stabilizare şi restabilire a economiei naţionale.

Începând cu anul 2017 Guvernul intenţionează să introducă Contul unic pentru achitarea tuturor obligaţiilor fiscale ale agenţilor economici, ceea ce scuteşte personalul de proceduri în plus, economiseşte timpul şi resurse financiare sub formă de comisioane bancare.

„INFOTAG” precizează: În cadrul proiectului realizat de RM în comun cu USAID „Reglementarea mediului de afaceri, investiţional şi comercial” (BRITE) vor fi realizate şase reforme, menite să ajute businessul să optimizeze cheltuielile de achitare a impozitelor şi plăţilor de stat. În cadrul proiectului deja au fost obţinute succese, spre exemplu; introducerea sistemului „e-Customs”, adoptarea legii privind societăţile pe acţiuni.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2016.02.05 18:58 Efim
    Asta este necesar bentru oamenii de afaceri...
  2. 2016.02.05 19:03 Clerc
    Chund era Prisacaru asta era posdibil, acuma nu sred ca sa fie atit de usor...
  3. 2016.02.06 14:45 David
    Acuma Armas, care vine de la biznesu strain, trebue sa sustine conteptia cu cont Unic...
  4. 2016.02.08 08:56 Daniela
    Chind asta deja sa fie?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.