Politică

​FOSTUL PRIM-MINISTRU, VLAD FILAT, ESTE GATA SĂ RENUNŢE LA FUNCŢIE DE PREŞEDINTE AL PLDM

30 mai, 2016

Fostul Prim-ministru Vlad Filat, arestat pentru acuzaţii de corupţie, şi-a îndemnat colegii din Partidul Liberal Democrat (PLDM) în timpi scurţi să convoace congresul partidului şi să-l elibereze din funcţia de preşedinte al partidului. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook.

El a recunoscut că „i se dă greu acest text”.

„Şi eu, ca şi majoritatea cetăţenilor, nu am crezut că se va ajunge până aici şi că va dura atât de mult. Am tot aşteptat că vom reintra în normalitate, însă, după cum se vede, mai avem de luptat. Reieşind din această situaţie, este important să luăm decizii, chiar dacă ele sunt grele, chiar dacă ele dor. PLDM este pentru mine ca şi un copil al meu. Am investit totul, inclusiv sufletul meu, în acest partid. Despre rolul pe care l-a jucat şi, sunt sigur, îl va juca PLDM se va expune istoria. Până atunci, eu pot spune că PLDM a făcut istorie. Din păcate, nu am fost atenţi şi am devenit jertfa celor care, azi, ţin Moldova capturată. Este clar că toate loviturile şi tot ce mi se întâmplă au un scop bine determinat – distrugerea mea, dar cu finalitatea de a distruge PLDM - ul”, consideră Filat.

El a mulţumit colegilor de partid, numindu-i „adevăraţii eroi, cei care nu s-au oploşit în funcţii pe spatele partidului, iar acum fac declaraţii spumoase de părăsire a PLDM, pentru a „ferici” Republica Moldova”.

„Spuneam că vine momentul când trebuie să luăm decizii…În calitatea mea de preşedinte al PLDM, consider că, în cel mai scurt timp, trebuie de organizat congresul partidului. La acest congres, eu îmi voi depune mandatul de preşedinte şi îmi voi suspenda calitatea de membru”, a scris politicianul.

Fostul Premier a subliniat că „aceasta este o decizie conştientă, care va permite PLDM- ului să acţioneze eficient”.

„Sarcina noii conduceri a partidului este complicată, dar nu mai complicată decât cea care a fost în 2007. Dacă atunci am reuşit, cred că şi acum este posibil. Oamenii au nevoie de lideri cu caracter, de idei naţionale, nu de funcţionari. sarcina primordială este de a conveni cu opozanţii reali ai actualei guvernări, cu cei care îşi doresc să construiască o Moldovă cu adevărat europeană. Aceste alegeri prezidenţiale sunt cruciale. Timp nu a mai rămas pentru implementarea unor agende străine. Este necesară o agendă proprie”, şi-a îndemnat Filat colegii de partid.

Referitor la persoana sa, el a declarat că va continua să lupte „pentru a-şi demonstra nevinovăţia”.

„Este extrem de greu, însă, eu ştiu că adevărul triumfă. Păcat că timpul nu-l poţi întoarce înapoi…”, a conchis Filat.

După cum a informat anterior „INFOTAG”, cu câteva zile mai devreme Filat a publicat alte două texte pe pagina sa din reţelele de socializare. În unul şi-a declarat nevinovăţia şi faptul că dosarul penal în privinţa sa „nu are nimic în comun cu furtul miliardului de euro din băncile moldoveneşti”. În alt mesaj el şi-a îndemnat colegii de partid şi reprezentanţii societăţii civile să ceară un proces de judecată public în acest caz. El a declarat că în acest caz este gata să vină cu declaraţii răsunătoare la adresa unor politicieni moldoveni.

Vineri instanţa de judecată a început să audieze martorii apărării. Din lista comună de 14 persoane mărturii au depus deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, fostul secretar general al Guvernului, Eduard Bănăriuc, şi directorul combinatului de panificaţie „Franzeluţa”, Victor Cojocaru.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.