Politică

​ RENATO USATÎI: „PARADA DIN PMAN ESTE ORGANIZATĂ DE CEI CĂRORA LE CONVINE TOTUL ÎN MODLOVA”

27 august, 2016

Preşedintele „Partidul Nostru” de opoziţie, Renato Usatîi, a felicitat Moldova şi cetăţenii ei cu ocazia Zilei Independenţei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, politicianul a plasat pe facebook o adresare în care se menţionează că pentru prima dată în cei 25 de ani Ziua Independenţei „este marcată diferit atât de guvernare, cât şi de societate”.

„Parada militară din Piaţa Marei Adunări Naţionale este organizată de cei cărora le convine totul: hoţia fără margini, fărădelegile bandiţilor de la putere, justiţia care apară interesele clanurilor mafiote, sunt capturate instituţiile statului, cetăţenii pleacă masiv din ţară”, consideră Usatîi.

Potrivit lui, „parada din PMAN este organizată de cei pentru care Independenţa semnifică modalitatea de a scăpa basma curată în afara legii”.

„Cetăţenii activi ai acestei ţări sunt astăzi în centrul Chişinăului pentru a spune celor de pe tribună că ei Nu se Tem. Cetăţenii vor să trăiască într-un stat decent, dar nu într-o enclavă, asemeni statelor de pe continentul african. Suntem revoltaţi când cineva se dă drept rege al junglei care are sub aripă o turmă. În concepţia multora dintre noi, ţara semnifică venirea şi plecarea puterii atunci când vrea poporul. Cetăţenii au nevoie de un stat în care drepturile lor vor fi apărate, dar nu subjugaţi de sistem. Unde copiii nu vor mai fi invăţaţi să ofere mită de pe băncile şcolii, pentru o notă mai mare. Avem nevoie de un stat în care cetăţeanul simplu să vină cu poliţa de asigurare medicală şi să obţină un tratament calitativ. Într-un sfert de secol noi nu ne-am apropiat de ţara noastră în care ne-am născut şi în care am crescut. Dimpotrivă, ne-am îndepărta”, a scris Usatîi.

El a spus că Ziua Independenţei din acest an este o sărbătoare tristă.

„Până la sfârşitul acestui proces, în parametri istorici au rămas doar câteva minute. El va lua sfârşit atunci când cei care nu sunt indiferenţi de soarta acestei ţări vor pleca. Acesta va fi sfârşitul ţării, a menţionat Renato Usatîi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.