Politică

​MARIAN LUPU DESPRE ULTIMELE SALE VIZITE: „REPUBLICA MOLDOVA ARE TOT SPRIJINUL CONDUCERII UE, A STATELOR MEMBRE, A PREŞEDINŢIEI ACTUALE A UNIUNII EUROPENE PENTRU PARCURSUL SĂU EUROPEAN”

29 septembrie, 2016

Președintele Partdului Democrat din Moldova și candidatul formațiunii la funcția de Președinte, s-a întors recent în Moldova după ce a întreprins o serie de vizite la Bratislava, New York și Bruxelles unde a întreprins o serie de întâlniri cu oficiali de rang înalt și reprezentanți a grupurilor internaționale a socialiștilor și social-democraților. Acesta prezentat bilanțul acestor vizite în cadrul unui brieifing de presă în care a menționat că în toate întrevederile sale a primit mesaje de susținere în privința cursului proeuropean al țării noastre.

„Republica Moldova are tot sprijinul conducerii UE, a statelor membre, a președinției actuale a Uniunii Europene pentru parcursul său european. Acest sprijin a fost exprimat deschis, foarte ferm și depinde în continuare de noi, de intenistatea reformelor care și ele sunt apreciate ca și acțiunil întreprinse de guvernare până în prezent. Deci , sprijinul politic, sprijinul economic, sprijinul financiar pentru a ridica condițiile de viață a molovenilor la nivelul standardelor europene”, a declarat Lupu.

Președintele PDM și-a exprimat bucuria de faptul că formațiunea pe care o conduce a primit mesaje de susținere și apreciere pentru care o face echipa acesteia. „A fost spus tranșant că Partidul Democrat este văzut ca locomotiva procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Cea mai importantă, cea mai serioasă, cea mai bine organizată și cea mai stabilă și consecventă în promovarea proiectului european a Republicii Moldova. Partidul Democrat este văzut ca cel mai serios partener pentru colegii noștri din grupul politic social-democrat din Parlamentul European”, a menționat Marian Lupu.

Reamintim că pe parcursul lunii septembrie, liderul PD a întreprins o serie de vizite oficiale în UE și SUA. Acesta a participat la reuniunea PES în cadrul summit-ului șefilor de state și de guverne a țărilor membre a Uniunii Europene și la întrunirea conducerii internaționale socialiste de la New-York. Acesta a fost și la Bruxelles unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali, printre care Martin Schulz – Președintele Parlamentului European, Andi Cristea – co-președinte al Consiliului de Asociere la nivel de Parlamente, Petras Austrevicius – raportor în Parlamentul European pentru Republica Moldova și cu conducerea grupului social-democrat din Parlamentul European.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.09.30 08:53 Elena
    El deja pozitioneaza ca presedintele Moldovei.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.