Politică

​ CURTEA DE APEL A ADMIS ANULAREA ÎNREGISTRĂRII INNEI POPENCO ÎN CALITATE DE CANDIDAT LA FUNCŢIA DE PREŞEDINŢIE

24 octombrie, 2016

Curtea de Apel Chişinău a admis vineri cererea CEC privind anularea înregistrării Innei Popenco în calitate de candidat la funcţia de preşedinţie din partea partidului „Ravnopravie”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, membrul CEC, Maxim Lebedinschi, a menţionat după şedinţă că Curtea a acceptat „dovezile de încălcări admise de concurentul electoral”.

„Popenco a folosit fonduri nedeclarate, dar a beneficiat neregulamentar şi de susţinerea Asociaţiei Obşteşti „Pentru Orhei”. La fel, au fost constate acţiuni de corupere a alegătorilor prin acordarea cardurilor pentru magazinele sociale. Pe carduri era indicat simbolul electoral al candidatului, iar sursele şi discount-urile acestora nu au fost indicate în raportul financiar”, a spus el.

Inna Popenco a calificat decizia Curţii drept o acceptare a „presiuni înfăptuite de CEC la comanda concurenţilor săi”.

„Motivul acuzațiilor este absolut inventat. Magazinele sociale pentru pensionari este un program care de mai bine de un an se dezvoltă deja în Orhei. Noi nu înțelegem de ce autoritățile și concurenții noștri le refuză bătrânilor accesul la produsele disponibile la un preț minim. Nu înțelegem de ce acest proiect provoacă atât de multă furie și invidie. Indiferent dacă voi rămâne sau nu în cursa electorală, programul va continua. Noi vom deschide, așa cum am promis, aproximativ 100 de astfel de magazine în toată țara”, a promis Popenco.

Potrivit ei, ea a primit multe apeluri telefonice din partea susţinătorilor săi, care propuneau să organizeze acţiuni de protest în legătură cu ameninţarea de a fi exclusă din cursa electorală.

„Ne-am convins după şedinţa Curţii de Apel că în Moldova nu există justiţie corectă. Noi vom contesta decizia de astăzi la Curtea Supremă de Justiție. Îi îndemnăm pe toți susținătorii noștri, pe toți cei care sunt împotriva acestui regim să vină la Curtea Supremă de Justiție la un miting de protest. Despre ora și locul protestului o să vă înștiințăm mai târziu”, a spus ea.

Decizia Curţii de apel poate fi atacată în decurs de 72 de ore.

În ajun, CEC s-a adresat la Curtea de Apel Chişinău cu solicitarea de a anula înregistrarea candidatului partidului „Ravnopravie”, Inna Popenco. Potrivit CEC, candidatul a folosit în cadrul campaniei electorale mijloace bănești nedeclarate.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.24 10:46 Stas
    Edste pacat, mare pecat pentru dl Ilan Sor...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.