Politică

​EX-PREMIERUL ION STURZA: MOLDOVA VA AVEA ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE ÎN 2017

24 noiembrie, 2016

Fostul prim-ministru al Moldovei, omul de afaceri Ion Sturza este convins că alegerile prezidenţiale din 2016 au fost un preludiu pentru alegeri parlamentare, care, posibil, se vor desfăşura anticipat, în 2017.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un interviu pentru emisiunea radio „Sinteze şi dezbateri de politică externă”, el a menţionat că alegerile prezidenţiale nu au avut sens dacă acestea „nu se cuplează cu niște alegeri care contează la modul real — și nu în 2018 sau 2019, când ar trebui să fie în mod normal, ci cât mai rapid”.

„Din păcate, rezultatele alegerilor din 13 noiembrie nu aduc pacea socială, nu aduc schimbarea, nu aduc elementul de stabilitate de care de fapt are nevoie Republica Moldova. Nu aduc certitudine în relațiile noastre pe plan extern, iar cu Ucraina și România lucrurile chiar devin foarte belicoase. Dar cel mai important astăzi e să ne calmăm, să ne acceptăm unii pe alții, să acceptăm greșelile și victoriile din campanie și să ne poziționăm pentru viitoarele lupte, dar pașnic”, a spus Sturza.

El şi-a exprimat îndoiala că victoria candidatului Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, ar putea influenţa pozitiv relaţiile Moldovei cu Federaţia Rusă.

„Rusia ar putea face niște concesii temporare economice, dar nu vom avea căi de acces spre Federaţia Rusă. În plus, președintele ucrainean a fost destul de împăciuitor și a spus că este gata să lucreze cu Republica Moldova dacă guvernanții de la Chişinău vor fi fermi pe pozițiile europene. Și mai trist cred că este cu România. Opinia publică este extrem de scandalizată de faptul că președinte al Republicii Moldova a devenit un românofob, un tip care într-o manieră foarte primitivă, în mod conștient și constant a atacat România și românii, idealurile românești”, consideră Sturza.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.