Politică

​PREŞEDINTELE IGOR DODON EFECTUEAZĂ O VIZITĂ OFICIALĂ LA MOSCOVA, LA INVITAŢIA LUI VLADIMIR PUTIN

16 ianuarie, 2017

Preşedintele Igor Dodon pleacă luni la Moscova, în vizită oficială, la invitaţia Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Potrivit agenţiei INFOTAG, din componenţa delegaţiei fac parte consilieri ai Preşedintelui, precum şi preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, care este şi preşedinte al grupului interparlamentar de prietenie moldo-rusă. În delegaţie nu au fost incluşi alţi reprezentanţi ai Parlamentului şi Guvernului.

În cadrul vizitei, pe 17 ianuarie Igor Dodon se va întâlni cu Vladimir Putin, cu reprezentanţi ai Guvernului şi Dumei de Stat. De asemenea, el va avea întrevederi cu preşedintele Băncii de Economii, Gherman Gref, cu preşedintele administraţiei „Gazprom”, Aleksei Miller, şi cu Patriarhul Kirill.

Miercuri, 18 ianuarie, vor avea loc întâlniri cu studenţii şi migranţii moldoveni care muncesc în Rusia. La întâlnirea cu studenţii de la Institutul de Stat din Moscova pentru Relații Internaționale (MGIMO), Igor Dodon va participa la lansarea cărţii despre istoria Moldovei, precum şi va răspunde la întrebări. Miercuri seara va avea loc întrevederea delegaţiei conduse de Igor Dodon cu migranţii de muncă.

Imediat după ce a fost ales Preşedinte, Dodon a declarat că prima sa vizită oficială o va efectua la Moscova. Potrivit lui, în cadrul întrevederii cu Putin vor fi puse în discuţie două probleme principale: migranţii moldoveni şi reluarea importului de produse moldoveneşti pe piaţa rusă. El şi-a exprimat convingerea că va soluţiona problema reluării exportului producţiei moldoveneşti în Rusia.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.16 12:46 Alina
    Sa fie bine, daca el reuseste macar ceva-ceva sa face spre bine.
  2. 2017.01.16 13:06 Filaret
    Pina chind, speram ca el sa obtine succes mare.
  3. 2017.01.16 17:12 Ecaterina
    17 ianuarie sa fie clar daca Rusia este gata sa deschida piata pentru vinuri moldovenesc!
  4. 2017.01.16 17:14 Aglaia
    Asa companii ca Cricova, Sato vartaly si Lion Gri trebue sa intoarce pe piata Rusiei... Ei au vin calitativ pentru asa mare piata.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.