Politică

​VLAD PLAHOTNIUC A DECLARAT CĂ GUVERNAREA MOLDOVEI NU VA ADMITE ANULAREA ACORDULUI DE ASOCIERE CU UE

18 ianuarie, 2017

Coordonatorul executiv al coaliţiei de guvernare, preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a declarat că guvernarea Moldovei nu va admite anularea Acordului de Asociere cu UE. Potrivit agenţiei INFOTAG, astfel el a comentat pe reţelele de socializare declaraţiile Preşedintelui Igor Dodon, care, la conferinţa de presă de marţi de la Moscova, s-a pronunţat pentru denunţarea Acordului de Asociere RM-UE.

„Nu doar că vom bloca orice tentativă de anulare a lui, dar vom accelera implementarea astfel încât beneficiile să fie simțite în continuare de cât mai mulți oameni. Acordul este bun, a dat roade și va da roade”, a declarat Plahotniuc.

El a subliniat că „Moldova are un singur vector extern – vectorul european”.

„Acest adevăr trebuie spus cu fruntea sus în orice vizită peste hotare, fiindcă țara noastră nu are voie să dea semnale contradictorii de politică externă”, susţine Plahotniuc, care a publicat şi linkul la declaraţia oficială a Partidului Democrat în această privinţă.

După cum a informat anterior INFOTAG, Partidul Democrat a condamnat declaraţiile lui Igor Dodon. În declaraţia sa, PDM solicită Parlamentului Republicii Moldova să ia în discuție pozițiile președintelui Igor Dodon și „să emită o declarație de reafirmare a atașamentului față de continuarea drumului european al țării”. În comunicatul PDM se menţionează că „continuarea apropierii Moldovei de Uniunea Europeană trebuie să rămână axa fundamentală a politicii externe a RM”. PDM i-a amintit Preşedintelui că „Parlamentul este forul suveran al democrației moldovenești și generatorul de bază al viziunii de politică externă a Republicii Moldova”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.