Politică

​DEMOCRAŢII SUSŢIN CĂ ALEGERILE DEPUTAŢILOR PRIN VOT UNINOMINAL ESTE CEEA CE DORESC CETĂŢENII

13 martie, 2017

Alegerile deputaţilor prin vot uninominal este ceea ce doresc cetăţenii, susţine prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni, în cadrul unui briefing, după şedinţa Partidului Democrat (PDM), unde el este prim-vicepreşedinte.

„Modificarea sistemului electoral este o prioritate a partidului. Sondajele arată că 80% din cetăţeni își doresc să voteze direct deputatul, dar nu partidul. Ca să punem capăt speculațiilor care au apărut în societate, această iniţiativă urmează să fie discutată, consultată și adusă în cadrul constituțional”, a spus Filip.

Comentând lipsa de susţinere a iniţiativei din partea altor partide parlamentare, inclusiv din coaliţia de guvernare, el a menţionat că colegii din Parlament pot fi convinşi prin dialog, cu argumentele necesare.

De asemenea, el a menţionat că la şedinţă a fost discutat proiectul social „Prima casă”.

„Este un proiect social, foarte important. Mai avem de lucrat, de coordonat cu FMI, dar cred că spre finele lunii aprilie vom avea un proiect de lege elaborat în acest sens. Elementul de bază este că statul va deveni garant celui care vrea să obțină un apartament. Prima plată va fi mai joasă, dar și dobânda pentru credit va fi mai mică decât cea de pe piață”, a spus Filip.

Premierul a spus că la şedinţa partidului a fost abordat şi fenomenul negativ al promovării suicidului pe internet în rândul tinerilor.

„Vreau să vă asigur că autorităţile urmăresc cu atenţie situaţia şi iau măsuri pentru a preveni răspândirea acestui fenomen”, a spus Filip.

Potrivit lui, în calitate de prim-ministru, el a prezentat la şedinţă proiectul de actualizare a Strategiei naţionale de dezvoltare „Moldova – 2020”.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.13 16:15 Horia
    Numai cresterea in economie va salveaza dl Filip.
  2. 2017.03.13 20:25 Fima
    Clar, ca PDM vre sa fie cea mai buna si cea mai populara, pentru asta dl Plahotniuc face tot posibil si da o gramada de bani...
  3. 2017.03.13 20:26 Timofei
    Succes cu reforme va da rezultat si la alegerile parlamentare, dl Filip.
  4. 2017.03.14 08:32 Vera
    Dl Filip este prim-ministru el stie bine ce vor acum cetatanii RM.
  5. 2017.03.14 08:35 Mihai
    Nu cred ca sistemu pentru alegeri este cel mai vajnic acum pentru oameni de sate.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.