Politică

​"PARTIDUL NOSTRU" A EDITAT BROŞURA "REPRESIUNILE POLITICE ŞI DEŢINUŢII POLITICI ÎN MOLDOVA"

27 aprilie, 2017

La Chişinău a ieşit de sub tipar broşura "Represiunile politice şi deţinuţii politici în Moldova" cu un tiraj de numai 200 de exemplare. Ediţia va fi împărţită organizaţiilor internaţionale şi ambasadelor acreditate în Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul "Partidului Nostru" (PN), în publicaţia de 60 de pagini, tipărită în engleză, rusă şi română, a fost adunată informaţia "despre cele mai cunoscute dosare penale motivate politic, fabricate în Moldova de către regimul oligarhului Vladimir Plahotniuc".

Publicaţia începe cu un citat dintr-un articol al Secretarului general al Consiliului Europei, fostul prim-ministru al Norvegiei, Thorbjorn Jagland, publicat în ziarul New York Times în august 2015: "Corupţia rămâne endemică şi statul este în continuare în mâinile oligarhilor".

În opinia autorilor broşurii, "ţinta principală a represiunilor politice comise de regim" este "Partidul Nostru", condus de primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, care se ascunde la Moscova de justiţia moldovenească.

În broşură sunt prezentate "multiple dovezi ale fabricării dosarelor penale împotriva lui Renato Usatîi, altor conducători şi activişti ai "Partidului Nostru", primari şi consilieri ai formaţiunii, materiale privind urmărirea "grupului Petrenco", reprezentanţilor "Platformei Demnitate şi Adevăr", a activiştilor civici, avocaţilor, celor care au dezvăluit acte de corupţie, jurnalişti".

Broşura este tipărită de editura EUROPRES.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.