Politică

OAMENII LEGII L-AU REŢINUT PE CHIRIL LUCINSCHI ÎN DOSARUL PRIVIND FRAUDA BANCARĂ DE LA BEM

25 mai, 2017

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) l-au reţinut joi pe fostul deputat Chiril Lucinschi, împreună cu alte două persoane, în dosarul privind frauda bancară de la Banca de Economii (ВЕМ), Unibank şi Banca Socială.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al CNA, fostul deputat este bănuit de spălare de bani, fapt ce a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari celor trei entităţi bancare. Potrivit materialelor procesului penal, Lucinschi este gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor "Toast Delux" SRL şi IPA "International Project Agency", care au fost implicate în spălarea de bani de la bănci.

"În perioada 2012-2014, mai multe companii off-shore, în temeiul unor contracte fictive de prestare a serviciilor de consultanţă, au transferat companiei nerezidente IPA "International Project Agency", cu conturi deschise în Liechtenstein, $440 mii. Analizând traseul banilor, s-a constatat că aceştia provin din creditele neperformante, sustrase de la cele trei bănci", se menţionează în comunicat.

S-a mai stabilit că, în 2013, compania "Toast Delux" SRL ar fi beneficiat de la Unibank de un alt credit, fără gaj, în valoare de 5 mil. lei. Ulterior, mijloacele financiare au fost convertite şi transferate prin intermediul unui grup de companii către o companie nerezidentă. În final, 401 650 de dolari ajung pe conturile "Rouseau Alliance" LP care, la rândul ei, transferă aceşti bani către Banca de Economii, având ca scop cesionarea creditelor neperformante.

Lucinschi, împreună că trei persoane interpuse, riscă până la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

În prezent, fostul deputat este cercetat şi pentru încălcarea regimului juridic de declarare a averii, pe motiv că în declaraţia sa de avere a tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii, despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.05.25 19:33 Oleg
    Dl Sor este vinovat, Chiril nu este vinovat!!!
  2. 2017.05.25 19:37 Stas
    Cui trebue asa ceva in cariera dl Chiril?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.