Politică

LIDERUL PLATFORMEI DA SE CONSIDERĂ "VICTIMĂ A UNEI CAMPANII DE DEZINFORMARE"

30 mai, 2017

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (DA), Andrei Năstase, se consideră victimă a unei campanii de dezinformare şi a expediat o scrisoare oficială în acest sens către Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) şi Consiliului Presei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în scrisoare el a menţionat că posturile de televiziune Publika TV, Prime TV, Canal 2, Canal 3 şi postul de radio Publika FM "desfăşoară o campanie de denigrare a imaginii sale, de manipulare a opiniei publice şi de distorsionare a realităţii".

În opinia sa, un exemplu de organizare a acestei campanii este reportajul din 25 mai ""Andrei Năstase se retrage din politică. A minţit când a spus că nu a promovat uninominalul".

"Prin acest reportaj, cetăţenii au fost induşi în eroare asupra faptului că în cadrul mitingurilor de protest din anul 2016 s-ar fi votat rezoluţia privind instituirea votului uninominal la alegerea deputaţilor în Parlamentul Republicii Moldova. De fapt, această doleanţă a fost dezideratul unuia dintre activiştii civici care a luat cuvântul în cadrul mitingului de protest din 24 ianuarie, 2016, şi anume Valeriu Paşa, care nu este şi nu a fost membru al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr sau al partidului politic Platforma Demnitate şi Adevăr. Contrar adevărului, utilizând tertipuri de montaj, posturile date au introdus în mod voit în ştire un neadevăr, insinuând că dezideratul acelui activist civic ar fi fost votat în cadrul mitingului ca rezoluţie, ceea ce nu corespunde adevărului!", a scris Năstase.
< br> El a menţionat că radiodifuzorii au ataşat la ştire declaraţia sa, făcută în cadrul unei emisiuni, prin care a afirmat că va renunţa la politică, dacă cel puţin la unul din mitingurile de protest ale Platformei DA s-a votat prin rezoluţie cerinţa de instituire a votului uninominal.

"Astfel, ei au lăsat să se înţeleagă că o atare cerinţă a fost votată prin rezoluţie, iar eu sunt un mincinos şi trebuie să plec din politică, ceea ce nu corespunde adevărului. Totodată, în cadrul reportajului nu mi s-a acordat dreptul de a-mi expune punctul de vedere asupra acuzaţiilor aduse, fiind privat de dreptul la replică. Consider că o atare stare de lucruri este inadmisibilă, iar conduita acestor posturi de televiziune intră sub incidenţa Codului audiovizualului", a remarcat Andrei Năstase.

Politicianul a cerut CCA şi Consiliului Presei să constate că posturile de televiziune Publika TV, Prime TV, Canal 2, Canal 3 şi postul de radio Publika FM au încălcat Codului audiovizualului şi Codul deontologic al jurnalistului şi să le sancţioneze conform legii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.05.30 12:23 Fima
    De ce toti spun ca dupa Maia dl Nastase nu are sanse mare?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.