Politică

"PARTIDUL NOSTRU": PLAHOTNIUC VA FOLOSI TOATE RESURSELE PENTRU A ÎMPIEDICA ACŢIUNEA CIVICĂ DE PROTEST

05 iunie, 2017

Coordonatorul coaliţiei de guvernare, liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc va folosi toate resursele pentru a împiedica acţiunea civică de protest din Chişinău, preconizată pentru 11 iunie, susţin liderii "Partidului Nostru" (PN).

Potrivit agenţiei INFOTAG, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedinta PN, Elena Griţco, a spus că "în timpul ultimei acţiuni de protest a PN, susţinătorii partidului s-au confruntat cu numeroase probleme create artificial".

"Plahotniuc a făcut presiuni prin Agenţia Naţională a Transporturilor Auto (ANTA), ai cărei reprezentanţi au fost convocaţi în şedinţă operativă la Bălţi, în ajunul protestului. Ei au spus că transportatorii şi operatorii de taxi care vor transporta oamenii la protest vor fi lipsiţi de licenţă. La Făleşti au fost înregistrate cazuri de spargere a roţilor la automobilele reprezentanţilor partidului. În ziua protestului, pe majoritatea drumurilor naţionale spre Chişinău erau reprezentanţi ANTA, care nu permiteau mijloacelor de transportă să vină în capitală", a spus ea.

Vicepreşedintele PN, Dumitru Ciubaşenco, a menţionat că "asemenea acţiuni ale lui Plahotniuc arată că el nu este sigur de forţele proprii".

"El se teme de protestul în masă, care îi poate împiedica planul de modificare a sistemului electoral, ca să poată rămâne la guvernare. Dar chiar şi sponsorii externi, care îl asigură cu mijloace financiare, nu vor putea să-i spele imaginea de bandit", a spus el.

La conferinţa de presă a participat prin skype şi liderul PN, Renato Usatîi, care se ascunde la Moscova.

El a menţionat că "protestele îl îngrijorează pe Plahotniuc, deoarece mânia poporului este tot mai mare".

"El încearcă să-şi folosească puterea în privinţa organelor de drept, mass-media, pentru a-i denigra pe cei care nu sunt de acord cu politica lui. Eu mereu sunt acuzat de omoruri la comandă, chiar se încearcă implicarea numelui meu cu tentativa de asasinare asupra lui Plahotniuc. Deseară, pe pagina mea de facebook, voi prezenta filmul documentar "Moldova, un teritoriul al fărădelegii", în care vor fi prezentate informaţii veridice. Cetăţenii trebuie să afle adevărul despre Plahotniuc şi cei din anturajul său", a spus Usatîi.

Commentarii [ 6 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.05 19:04 Liviu
    Renato acuma are poibilitatea sa vada ce consta Partidu Nostru - real, da nu ce spune lui Casu si Ciubasencu...
  2. 2017.06.05 19:08 Nichita
    Numai Renato este in starea sa organizeaza lumea la protest...
  3. 2017.06.05 19:10 Vasile
    Pina chind lumea inca mai creda in dl Renato, anuime in satele Moldovei!
  4. 2017.06.05 19:12 Raisa
    Rano ili pozdno Renato vernetsea k nam v Moldovu i togda oligarham ne sdobrovati!
  5. 2017.06.06 12:54 Elizaveta
    Nu cred ca dl Usatii este politic care are capacitatea sa face ceva pentru Moldova, mai degraba dl Filip, care incet-incet da sa misca innainte spre UE.
  6. 2017.06.06 13:00 Alena
    Numai la Face book sa vedem pe dl Usatii, chin vine in Moldova deja?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.