Politică

SUSŢINĂTORII ŞI OPONENŢII MODIFICĂRII SISTEMULUI ELECTORAL AU PERCEPUT DIFERIT DECIZIA PARLAMENTULUI DE ADOPTARE A LEGII

20 iulie, 2017

Susţinătorii şi oponenţii modificării sistemului electoral au perceput diferit decizia Parlamentului de adoptare a legii. Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG, participanţii la mitingul în susţinerea Parlamentului au reacţionat cu strigăte de bucurie când au aflat că deputaţii au votat legea, în timp ce protestatarii au început să fluiere şi să huiduiască.

„Trebuie să ne opunem până la capăt, până când vom răsturna acest regim antipopular. Vom protesta ca Plahotniuc şi banda lui să elibereze Moldova”, a declarat vicepreşedintele „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco.

El a îndemnat oamenii să protesteze paşnic.

În acelaşi timp, în imediata apropiere de intrarea principală a parlamentului, se desfăşoară o acţiune a susţinătorilor guvernării, care au venit să sprijine hotărârea Parlamentului de trecere la sistemul electoral mixt. Acţiunea se desfăşoară cu paza poliţiei, care a înconjurat locul desfăşurării acesteia şi scena pe care a fost instalat un ecran imens prin care se transmite şedinţa Parlamentului. Participanţii la miting au salutat furtunos decizia Parlamentului, apoi au inclus muzică populară veselă.

În pofida protestelor opoziţiei şi recomandărilor Comisiei de la Veneţia, Parlamentul Moldovei a adoptat joi în lectură finală legea privind trecerea la sistemul electoral mixt, pentru care au votat 74 de deputaţi din coaliţia de la guvernare şi ai Partidului Socialiştilor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.20 14:19 Nuc
    Nuc cred ca sata este democratie.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.