Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON: MOSCOVA ÎNŢELEGE CĂ POPORUL MOLDOVEI PLEDEAZĂ PENTRU RELAŢII DE PRIETENIE CU RUSIA

28 iulie, 2017

Moscova înţelege că poporul Moldovei pledează pentru relaţii bune, de parteneriat şi de prietenie cu Rusia, a declarat Preşedintele Igor Dodon.

Într-un interviu acordat vineri reporterului agenţiei INFOTAG, şeful statului a spus că oponenţilor săi politici nu le place faptul că Preşedintele restabileşte cu succes relaţiile de parteneriat cu Rusia.

"Acest fapt a permis ca în primele cinci luni ale anului 2017 exporturile de produse moldoveneşti pe piaţa rusă să crească cu 26% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Desigur, lor nu le place aceasta şi recurg la provocări cu Rusia, pentru a complica relaţiile cu această ţară", a spus el.

Potrivit Preşedintelui, "numai în ultima lună şi jumătate au fost făcute câteva provocări - expulzarea a cinci diplomaţi ai Rusiei, înregistrarea proiectului de lege privind aşa-numita luptă cu propaganda rusă".

"Şi, în sfârşit, ceea ce se întâmplă în aceste zile cu venirea în Moldova a unei delegaţii oficiale ruse, condusă de vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, pentru a participa la festivităţile consacrate împlinirii a 25 de ani de la introducerea pacificatorilor în Zona de Securitate a regiunii transnistrene", a spus Preşedintele.

El susţine că toate acestea "fac parte din acelaşi şir de acţiuni ce urmăresc subminarea dinamicii pozitive care a fost atinsă în dezvoltarea relaţiilor cu Rusia".

"Mă bucur că Rusia vede toate acestea şi înţelege corect. Ei ştiu că poporul Moldovei pledează pentru relaţii bune, de prietenie cu Rusia. Iar ceea ce fac autorităţile RM împotriva Rusiei sunt consecinţele luptei politice interne din republică. În această luptă, Partidul Democrat luptă cu Preşedintele şi încearcă să fie pe placul curatorilor săi occidentali. Cei din Rusia înţeleg foarte bine acest lucru, pentru că este evident", consideră el.

Preşedintele recunoaşte că toate acestea "lasă un gust amar".

"În acest an, noi marcăm 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Rusia. Şi pe parcursul acestui an au loc nişte acţiuni pe care autorităţile RM niciodată nu şi-au permis să le facă în privinţa Rusiei în aceşti 25 de ani", a remarcat Dodon.

În acelaşi timp, el este convins că "Republica Moldova va depăşit toate acestea".

"Avem stabilite relaţii de parteneriat şi de prietenie cu Rusia. Însă acest gust amar va rămâne. Iar cei care întreprind astfel de acţiuni, în primul rând, PDM, le fac în interes propriu. Este foarte rău, deoarece interesele partidului nu trebuie să fie mai presus de interesele ţării şi ale cetăţenilor ei. Iar la noi, din păcate, se întâmplă că interesele de partid sunt puse mai presus de cele de stat", a conchis Preşedintele Igor Dodon.

Commentarii [ 6 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.28 17:10 Lavinia
    Despre asta noi deja stim, dl Dodon, spuneti ceva altu!
  2. 2017.07.28 17:14 Paulina
    Dl presedinte are dreptate, el nu are posibilitate sa face ceva pina anul 2018...
  3. 2017.07.28 17:16 Anghelina
    Este logic ce spune dl Dodon.
  4. 2017.07.29 16:07 Alex
    Sp[eram ca dupa 2018 dl Dodon sa schimba situatia in mod radical si brusc!
  5. 2017.07.29 16:09 Vladislav
    Dodon are o priorotate mare - la dinsu este comanda puternica si partid puternic si atractiv.
  6. 2017.07.29 16:13 Trofim
    Multi spun ca dl Dodon face multe greseli da eu nu vad nici o grisala, el tot sa face corect si cu omenia, tot numai pentru Moldova noastra.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.