Politică

LIDERUL PCRM ESTE NEDUMERIT DE CE EUROPA NU OBSERVĂ ÎNCĂLCĂRILE „PUTERII MOLDOVENEŞTI CARE NU FACE FAŢĂ SARCINILOR”

23 august, 2017

Președintele Partidului Comuniștilor, fostul președinte Vladimir Voronin, este nedumerit de ce structurile europene „nu iau măsuri concrete în privința autorităților moldovenești care nu fac faţă sarcinilor asumate”.

Surse din cadrul PCRM au relatat pentru INFOTAG că o declaraţie în acest sens el a făcut la întrevederea din ajun cu şeful oficiului Consiliului Europei la Chişinău, Jose Luis Herrero, care îşi încheie misiunea diplomatică în Moldova.

Voronin a amintit că, „în pofida poziției dure a Comisiei de la Veneția cu privire la inoportunitatea schimbării sistemului electoral în republică, guvernarea a adoptat această lege fără nici un fel de consecințe dure din partea partenerilor europeni de dezvoltare”.

În opinia sa, „sistemul mixt, adoptat de democrați și socialiști, va permite mafiei care a capturat Moldova să își păstreze puterea și, astfel, să evite responsabilitatea pentru ceea ce a făcut”.

„Printre crimele comise de ei se numără și furtul miliardului. Căci au trecut deja trei ani de când a devenit cunoscut despre acest furt. Dar până acum nu s-au luat măsuri concrete pentru a efectua o investigație reală”, a spus liderul comuniștilor.

El a amintit că deja al șaselea an la Curtea Europeană a Drepturilor Omului se află și cazul privind postul de televiziune NIT.

„În ciuda cazului fără precedent pentru Europa de închidere a singurului post de televiziune din opoziție din țară, examinarea acestei probleme la Strasbourg nu s-a urnit din loc. Este revoltător”, a subliniat Voronin, care şi-a reiterat opinia că „corupția începe cu structurile europene”.

Potrivit comunicatului, șeful oficiului Consiliului Europei „a menţionat necesitatea de a edifica un stat de drept și de a lupta împotriva corupției în Moldova”.

La finalul discuției, Vladimir Voronin i-a mulțumit diplomatului spaniol pentru activitatea sa în calitate de șef al oficiului Consiliului Europei în Moldova și i-a urat succese în continuare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.08.23 16:20 Alina
    Este mare pacat ca dl Voroniin si PCRM a perdut puterea in Moldova...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.