Politică

​ PAS A DEPUS LA PROCURATURA GENERALĂ UN DENUNŢ ÎMPOTRIVA ACŢIUNILOR PREŞEDINTELUI IGOR DODON

30 august, 2017

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a depus marţi, la Procuratura Generală, un denunț penal împotriva acţiunilor Preşedintelui Igor Dodon.


Potrivit agenţiei INFOTAG, după depunerea denunţului, juristul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat pentru presă că partidul cere tragerea la răspunere a lui Dodon pentru încălcarea articolul 337 a Codului Penal: „Trădare de patrie” și a articolului 346 „Acţiunile intenţionate îndreptate spre aţâţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase”.

„În denunţul nostru au fost enumerate toate acţiunile care încalcă legislaţia şi Constituţia RM. Toate punctele pe care le-am indicat sunt justificate, de aceea nu ar trebui să creeze dificultăţi la clasificarea lor juridică”, a explicat el.

În opinia sa, „chiar dacă organele de drept sunt controlate de forţele politice, funcţionarii de la procuratură primesc salarii din banii publici şi trebuie să-şi exercite munca în interesul cetăţenilor, nu al politicienilor”.

După cum a informat anterior INFOTAG, liderul PAS, Maia Sandu, l-a numit recent pe Dodon „trădător de Patrie, căci acţiunile sale pun în pericol independenţa republicii” şi a promis că îl va acţiona în judecată.

Potrivit ei, „Preşedintele se identifică deschis cu interesele Federaţiei Ruse, devenind un vasal al Preşedintelui Vladimir Putin. El folosește finanţare obscură, din afara ţării, pentru a controla mass-media şi a-şi menţine imaginea; promovează deschis soluţii neacceptate de cetăţenii Republicii Moldova împotriva interesului național pentru rezolvarea conflictului din raioanele din stânga Nistrului, prin promovarea anticonstituţională a federalizării şi „transnistrizării” Republicii Moldova; încalcă Constituţia, jurământul depus, legislaţia naţională și subminează statul.

Ea a spus că Dodon trebuie să fie acuzat de trădare de stat şi a promis că va solicita Procuraturii Generale să pornească o urmărire penală pe numele lui.

„Partidul va continua să lupte împotriva oportuniştilor politici, pentru ca la conducerea Moldovei să vină oameni cinstiţi, care vor lucra în interesul statului”, a spus Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.