Politică

DEPUTAŢII DIN COALIŢIA DE GUVERNARE AU VOTAT REPETAT LEGILE RESPINSE DE PREŞEDINTE

21 septembrie, 2017

Parlamentul Moldovei a adoptat repetat mai multe legi pe care Preşedintele a refuzat să le promulge. Potrivit agenţiei INFOTAG, în şedinţa de joi a Legislativului, deputaţii au revotat legile pe care le-au adoptat în sesiunea de primăvară-vară.

Printre proiectele revotate se numără legea cu privire la energetică, legea cu privire la tichetele de masă, legea privind reforma Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi legea privind combaterea terorismului, legea privind modificările la Codul Muncii, legea privind distincţiile de stat. Legile au fost votate de 55 de deputaţi din coaliţia de guvernare.

Speakerul Andrian Candu s-a arătat mulţumit de activitatea operativă a Parlamentului, menţionând că legile vor fi transmise repetat Preşedintelui spre promulgare. Potrivit legislaţiei, în acest caz şeful statului este obligat să promulge legile.

Şedinţa specială de joi a Parlamentului Moldovei a fost boicotată de toate fracţiunile, afară de coaliţia de guvernare. Opoziţia a declarat că a fost încălcată legislaţia în procedura de convocare a şedinţei speciale, iar Partidul Democrat „a uzurpat puterea în stat”.

„Este dreptul opoziţiei. Ei au decis să recurgă la acest gest politic, înţelegând că nu au nici un argument, iar majoritatea parlamentară va vota repetat pentru legile adoptate. Avem ordinea de zi, care a fost coordonată cu partenerii noştri şi care urmăreşte îndeplinirea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, a spus Candu în declaraţiile pentru presă după şedinţa Parlamentului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.