Politică

PREŞEDINTELE CONSIDERĂ CĂ COALIŢIA DE GUVERNARE ÎNCEARCĂ SĂ-L PROVOACE PENTRU A ANULA ALEGERILE PARLAMENTARE

22 septembrie, 2017

Preşedintele Igor Dodon a declarat că coaliţia de guvernare încearcă să provoace destabilizarea situaţiei pentru a anula alegerile parlamentare programate pentru sfârşitul anului 2018. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat joi seara, în cadrul „liniei directe” cu telespectatorii postului Accent TV.

În opinia şefului statului, coaliţia de guvernare face tot posibilul pentru a compromite desfăşurarea alegerilor parlamentare.

„Metoda ideală este provocarea Preşedintelui. Cred că acum suntem provocați pentru ca să scot oamenii în stradă. Nu noi avem nevoie de sânge, pentru că noi vom câştiga următoarele alegeri, după cum arată toate sondajele. De sânge au nevoie ei. Ei au nevoie de destabilizare pentru a distrage oamenii de la incapacitatea lor de a rezolva problemele. Ei nu au nevoie de alegeri în anul viitor, deoarece nu vor mai avea șansa să cumpere atâţia deputaţi. Prin urmare, pentru ei nu există un scenariu mai bun decât să mă provoace să scot oamenii în stradă. Una sau două victime – și se declară stare de urgență, iar alegerile nu pot desfăşurate, conform Constituției”, a spus Dodon.

În acest context, el a îndemnat oamenii să fie calmi și să nu cedeze provocărilor. Potrivit lui, ieşirea la protestele stradale este posibilă numai în două cazuri: dacă autoritățile încearcă să-l suspende pe președinte din funcție sau dacă încearcă să provoace un război pe Nistru.

„Cei care au venit la guvernare prin sânge, în majoritatea cazurilor, pleacă tot rin sânge. Am oferit guvernării actuale şansa de a pleca fără sânge şi fără revoluţii. I-am oferit această ocazie Partidului Democrat. Pentru că, dacă continuă să provoace, oamenii vor ieși și toate acestea se vor sfârși. Dar nu vreau să scot oamenii doar pentru a vorbi. La Chișinău voi convoca poporul numai pentru ultima luptă”, a spus Dodon.

El a spus că duminică, președintele și Partidul Socialiştilor vor organiza proteste planificate, dar nu la Chișinău, ci la Bălți, Anenii Noi și Cahul.

„Noi nu trebuie să le dăm acestor bandiţi vreun motiv de a anula alegerile de anul viitor. Dacă vom vedea că mai departe nu se poate, dacă ei vor încerca să declanşeze un război pe Nistru sau să-l înlăture pe Președinte, eu însumi voi chema cetățenii să iasă la protest. Până atunci însă nu trebuie să permitem destabilizarea. Vom fi împreună până la sfârșit. Îi vom învinge cu siguranță dacă suntem împreună”, a spus Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.