Politică

VLADIMIR PUTIN: RUSIA VA EDIFICA RELAŢII CU MOLDOVA ÎN FUNCŢIE DE DISPONIBILITATEA EI DE A EXTINDE COOPERAREA

12 octombrie, 2017

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că toate ţările Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA) susţin aspiraţia de a stabili o interacţiune mai strânsă între UEEA şi Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa rusă, declaraţia a fost făcută miercuri seara, la Soci, după şedinţa şefilor statelor UEEA.

El a menţionat că la şedinţa UEEA în format lărgit a participat în calitate de oaspete Preşedintele Moldovei, Igor Dodon. Potrivit lui Putin, Comisia Economică Eurasiatică urmează să elaboreze prevederea privind ţările cu statut de observator.

„După cum susţine Preşedintele Moldovei, marea majoritate a cetăţenilor ţării apreciază pozitiv intenţia lui de a extinde cooperarea cu ţările UEEA. Acest lucru este de înțeles, pentru că piața principală de desfacere pentru bunurile moldovenești sunt ţările Uniunii Economice Eurasiatice, în primul rând Rusia. Dar, bineînțeles, Rusia va edifica relații cu această țară în funcţie de cât de mult Moldova și poporul Moldovei sunt gata să extindă această cooperare”, a spus Președintele rus.

El a subliniat, de asemenea, că liderii tuturor țărilor UEEA „au convenit la opinia că Uniunea Economică Eurasiatică trebuie să dezvolte în continuare cooperarea cu potențialii noștri parteneri”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.12 17:10 Fima
    Multe vorbe si putin fapte!
  2. 2017.10.12 17:15 Maria
    Cu asa relatiile cu Rusia dl Dodon nu sa chistiga alegerile in parlament.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.