Politică

​ ANDRIAN CANDU: DECLARAȚIILE PREȘEDINTELUI NU VOR ÎMPIEDICA IMPLEMENTAREA LEGII CU PRIVIRE LA COMBATEREA PROPAGANDEI RUSE

13 octombrie, 2017

Declarațiile Președintelui nu pot împiedica implementarea legii cu privire la combaterea propagandei ruse, susţine președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit agenției INFOTAG, vineri, la o conferință de presă după ședința comună a Parlamentului și Guvernului, el a spus că probleme pot apărea doar la promulgarea legii, ceea ce poate întârzia implementarea ei. Însă în acest caz există o procedură constituțională sigură, conform căreia Președintele este obligat să semneze legea a doua oară.

„Noi așteptăm decizia Curții Constituționale cu privire la numirea ministrului Apărării. În rest, noi deja ne-am obișnuit cu declarațiile lui Igor Dodon, inclusiv că Partidul Socialiștilor va lua majoritatea în Parlamentul viitor”, a remarcat speakerul.

Premierul Pavel Filip a accentuat că Guvernul și Parlamentul „în niciun caz nu promovează legile împotriva Rusiei sau a oricărei alte țări”.

„Toate inițiativele legislative sunt direcționate spre binele cetățenilor Moldovei”, susţine el.

INFOTAG precizează: Proiectul de lege privind întărirea securităţii informaţionale a statului a fost înregistrat în Moldova la începutul lui iunie. Acesta presupune că radiodifuzorii din Moldova nu pot difuza știri și programe informatice-analitice din țări care nu au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră. Rusia nu a ratificat-o. Președintele Igor Dodon spune în mod repetat că nu va promulga nici această lege și nici oricare alta îndreptată împotriva Federației Ruse.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.13 19:06 David
    Candu sa face tot posibil ca rezultatul Kroll nu sa stie nimeni...
  2. 2017.10.13 19:10 Nina
    Ei toti au temelia mare ca Dodon cu socialistii praeau puterea in 2019.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.