Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON A CONFERIT ORDINUL „CREDINȚĂ PATRIEI” BRIGĂZII 2 INFANTERIE MOTORIZATĂ „ȘTEFAN CEL MARE”

16 octombrie, 2017

Preşedintele Igor Dodon a conferit Ordinul „Credință Patriei”, clasa I, Brigăzii 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat el sâmbătă, pe pagina sa de facebook, după ce a participat la ceremonia consacrată împlinirii a 25 de ani de la constituirea Brigăzii.

„Unitatea militară care poartă numele unuia dintre cei mai de vază domnitori ai Țării Moldovei a dat dovadă de profesionalism și devotament, confirmat de generațiile de militari și angajații civili care și-au executat aici serviciul. Țin să subliniez contribuția substanțială a efectivului Brigăzii la menținerea stabilității în zona de securitate a regiunii transnistrene a Republicii Moldova. În cadrul acestei misiuni de importanță statală, militarii Brigăzii reprezintă un factor de nădejde, a menţionat Dodon.

El a remarcat că geniștii Brigăzii au participat la peste 300 de deminări şi au acordat ajutor populaţiei la lichidarea urmărilor ninsorilor abundente din această primăvară.

„În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, voi depune și în continuare tot efortul pentru a susține Forțele Armate ale Republicii Moldova. Menționez că recent am elaborat și transmis spre examinare și aprobare Parlamentului proiectul de lege ce prevede revenirea la pachetul social pentru militarii Armatei Naționale. Sunt și alte inițiative și propuneri care le voi prezenta menite să motiveze militarii și să consolideze imaginea Armatei Naționale. Sunt ferm convins, Armata Națională va contribui și pe viitor la întărirea statalității Republicii Moldova, educația tinerilor în spiritul demnității patriotice”, a declarat Dodon.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.16 13:18 Victor
    Militarii merita...
  2. 2017.10.16 16:19 Ecaterina
    Prea des el face asta, asa mi se pare...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.