Politică

DUPĂ MULŢI ANI, ÎN MOLDOVA A FOST INSTALAT UN MONUMENT LUI LENIN

07 noiembrie, 2017

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie, în comitetul raional al Partidului Comuniştilor din Străşeni a fost dezvelit în ajun bustul „conducătorului proletariatului mondial Vladimir Ilici Lenin”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul PCRM, primul secretar al comitetului raional al partidului, Petru Filip, a spus la ceremonie că „proiectul de instalare a monumentului a apărut demult, dar abia acum a fost realizat graţie eforturilor comuniştilor din Străşeni”.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că „dezvelirea monumentului conducătorului revoluției în Moldova contemporană este un eveniment remarcabil”.

„Guvernarea actuală a lansat o adevărată vânătoare a monumentelor, inclusiv a celor comuniste. Cu câteva luni în urmă am fost martorii vandalismului în privinţa monumentului lui Lenin din Făleşti. Monumentul renumitului sculptor moldovean Lazăr Dubinovski a fost pur și simplu tăiat în bucăți. Dar lupta împotriva monumentelor este cea mai mare prostie a politicienilor care poate fi inventată”, a spus el.

Potrivit lui, „nu putem închide ochii la faptele istorice obiective, mai ales pentru a încerca să le distorsionăm, să le rescriem în favoarea conjuncturii politice actuale”.

„Aceste vremuri dificile pentru poporul nostru vor trece, iar noi, comuniștii, trebuie să facem totul ca să întoarcem Moldovei numele său mândru. Să le redăm generațiilor tinere credința în viitorul țării noastre”, a spus Voronin.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.