Politică

PRIM-MINISTRUL PAVEL FILIP EFECTUEAZĂ O VIZITĂ OFICIALĂ ÎN ISRAEL

08 noiembrie, 2017

Prim-ministrul Pavel Filip a plecat miercuri într-o vizită oficială de trei zile în Israel.

Surse din cadrul Guvernului au relatat pentru INFOTAG că premierul va avea întrevederi cu omologul său, Benjamin Netanyahu, cu vicepreședinta Knessetului, Tali Ploskov, dar și cu mai mulți miniștri din Guvernul israelian.

În cadrul discuţiilor va fi abordată situaţia şi perspectivele de extindere a cooperării reciproc avantajoase în diferite domenii. De asemenea, Pavel Filip se va întâlni cu diaspora moldovenească din Statul Israel și cu reprezentanții comunității evreilor originari din Moldova. Totodată, în cadrul vizitei, vor fi inaugurate Zilele Culturii Republicii Moldova în Statul Israel.

Din componenţa delegației Moldovei fac parte viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, copreședintele Comisiei interguvernamentale moldo-israeliene pentru comerț și cooperare economică, Vasile Bîtca, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, ambasadorul RM în Israel, Gabriela Moraru.

Potrivit datelor Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Moldova și Israel au semnat 25 de acorduri bilaterale și negociază încheierea a încă 10 documente. La 1 iulie 2017, în Republica Moldova activau 316 întreprinderi cu capital israelian, iar investițiile acestora au constituit 49,9 mil. lei. Exporturile moldovenești în Israel, în ianuarie-septembrie, însumau aproape $2,6 mil., fiind în scădere cu 54,1% față de aceeași perioadă a anului 2016. Importurile din Israel s-au redus cu 27,4%, până la $6,7 mil.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.08 13:16 Macar
    Macar o zi doua sa otohneasca si el, are atit de incarcat agenda.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.